Internationalt: Dragen lever i bedste velgående

Related Articles: Skuffet formand for Dansk Drageklub vælger at gå

Det er ikke længe siden vi her på Bådmagasinet kunne skrive at den danske formand for Drageklassen Søren Hvalsø valgte at trække sig, grundet manglende aktivitet i klassen. Kulminationen kom ved DM, hvor det ikke en gang lykkedes at samle 10 danske både. 

Imponerende Internationalt
Heldigvis kan vi nu berette om noget af det stik modsatte, når blikket er rettes Internationalt. Dragenklassen fejrer 90 års fødselsdag, og det jubilæum fejres med et stævne i San Remo, Italien, - her skal jeg love for der er opbakning.

Hele 162 deltagende teams fordelt på 26 Nationer har valgt at stille til start, så der bliver noget at se til for baneledere samt hjælpere, såvel på land som på vand. GBR topper med 32 teams mens GER kan mønstre 21, så er vi ligesom i gang. 

Feltet bliver dog delt op i to. De 30 bedste jf. IDA-ranglisten, bliver delt i to grupper A og B, hvorefter der bliver fyldt op, så feltet i alt tæller 81 både, som så vil blive sendt af sted i to starter. Der sejles fire indledende i disse grupper, hvorefter der sejles i et Guld- samt sølv felt. Ganske imponerende.

Fire danske teams
Med Dannebrog på hækken, og ifølge deltagerlisten, så stiller Philip Skafte Holm op i Blue Lady, Frank Berg sejler i Flawless, Jens Christensen i sin Out of Bounce, og Jørgen Schöherr i sin African Queen.

De første sejladser skydes igang i dag, mandag den 7. oktober. 

Se den komplette deltagerliste herSeneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen