ORC EM: Danske sejlere sætter sig tungt på toppen

I den forgangne uge har der været sejlet EM i ORC (Offshore race for 'større' både, red.) - og deltagerne har været delt op i tre klasser – A, B & C. Det blev afviklet i Oxelösnd syd for Stockholm, og de i alt 70 deltagende både, fik syv sejladser – en blanding af bane- og distancesejlads.

Hvad der næppe er mange som troede var muligt, ja så endte der faktisk danske sejlere øverst på podiet i alle tre klasser – hvor vildt.

Ren dansk 1’er
Som ’ren dansk’ båd og besætning, der sluttede Tarok VII, Erik Berths Swan45 som etter, og vandt altså deres klasse A foran så hurtig en båd som en TP52 (Finland, red.) – Tarok VII sejlede hele fem førstepladser hjem ud af syv sejladser. Ganske imponerende.

Dansk fingeraftryk
Men et kig lidt dybere ned i resultaterne, ja så finder vi faktisk yderligere to danske sejlere på de to øvrige topplaceringer i henholdsvis klasse B & C.

I klasse B, der var det sejrsvante ’Sportsfreund’, en X-41 hvor Jesper Radich svingede taktstokken over taktikken, som vandt guld i en klasse som for øvrigt talte yderligere tre danske deltagere.

Lars Ives ’Soldier Blue’ - XP38 med Rene Villefrance som skipper, sluttede på en absolut godkendt syvende plads, og det endda med en DNC (ej deltaget, red.) i sidste sejlads - mens Sten Toftebjerg og hans ’Stony 7’ klemte sig ind i top 10. Den tredje danske båd i klasse B, ’Quinta’ - en Xp44, sluttede som nummer 16 ud af 25.

Dansk skipper-guld
I klasse C vandt ’Matilda 4’ - en J/112E fra Estland, og minsandten om ikke Joachim Aschenbrenner styrede løjerne bag rattet som skipper. En ganske opsiktsvækkende præstation. For under to uger siden havde Aschenbrenner ikke mødt sin besætning, og båden er 'sprit ny' - altså ny båd, og en ikke sammen-sejlet besætning. Wow, det er dælme godt gået. Se videointerview med Joachim Aschenbrenner nederst i artiklen. 

Stærkt med danske sejlere øverst på podiet i alle tre klasser. Link til de samlede resultatlister her

orcem
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen