H-båd VM: Høj Jensen brækker mast inden de afgørende sejladser

OPDATERET IGEN - IGEN: Der sejles VM i H-båd i Holland, og den danske storfavorit Claus Høj Jensen førte indtil sidste dagen i dag fredag, hvor to sejladser mangler at blive gennemført - men her fredag formiddag forlyder det at Claus Høj Jensen har smidt masten...! Det bliver katastrofalt for resultatet, da nummer to kun var ét sølle point efter Høj Jensen, og da vi må formode at de får gennemført to sejladser, så ryger VM guldet i vandet sammen med masten. 

Må bare ikke ske
Det som er enhver sejlers mareridt, og bare ikke må ske på dette tidspunkt - at blive ramt af havari, blev fredag en realitet for Høj Jensen. Mange kan huske hvordan Warrer/Kirketerp reddede den tilbage ved OL i Beijing (Quingdao, red.) i 2008 ved at låne en Croatisk båd, men den mulighed kan Høj Jensen & Co ikke lige benytte sig af - og jo, det kunne han så åbenbart alligevel!

Svensker verdensmester - not!
Her kl. 13.50 er den nye resultatliste tikket ind på redaktionen, og af den fremgår det at Høj Jensen heller ikke sejlede sidste sejlads, hvorfor det danske favoritteam har to ikke startet i dag, og må tage til takke med 7. pladsen. Den svenske sejler Michael Collberg vinder VM guld, (med forbehold for protester) foran finske Jan Forsbom, som begge har været med helt fremme siden stævnets start. 

Og så starter vi lige helt forfra...
Forvirringen hos de personer som opdaterer resultatlisten må have været i top. Claus Høj Jensen & Co. benyttede sig lige præcis af den gamle 49er finte fra OL i Quingdao og byttede båd med Morten Nielsen - sejlede en femte og en 19. hjem og er lige nu, her kl. 15.10 fredag eftermiddag noteret som Verdensmester.

Om der dukker efterfølgende protester op - (da protesttiden ikke kan være udløbet, red.) - ja så er det altså lykkedes Claus Høj - med hiv og sving og gode sejlervenner, at lande VM i H-Båd 2019. Imponerende drama...

Link til resultater herSeneste nyheder

Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet

Ib Kunøe - nu eneejer af X-Yachts

Giv en gave der holder


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen