Finn SM: Dansker overrasker

Fra den danske Finnjolle klub har vi modtaget denne fine beretning fra Finnjollesejlernes svenske mesterskab.

28 Finnjoller var mødt frem til de svenske mesterskaber i Finnjolle, der blev sejlet ud for Marstrand i den forløbne weekend. Seks af deltagerne var danske sejlere, der havde glædet sig til frisk vind og store bølger. Sådan blev det ikke. I løbet af mesterskabets tre dage kom vinden aldrig over 4-5 m/s.

Fordel
Det var forhold som især de svenske sø-sejlere fra Karlstad forstod at udnytte. Svensk mester blev Fredrik Tegnhed, Karlstad, foran Peter Overup, Malmø, som begge er gode bekendte og venner af den danske Finnjolle fleet. Bedste danske sejler blev en smule overraskende Casper Elkjær på en flot sjette plads. Derudover sluttede to andre danskere også ti top10: Otto Strandvig som nummer otte, og Allan Hansen som nummer ni.

Om sit flotte resultat udtaler Casper. 'Det var svære forhold med springende vind og trykforskelle. Gode starter var afgørende. Interessant nok valgte baneledelsen konsekvent at lægge linjen med styrbord fordel. Det betød også mange omstarter og BFD diskvalifikationer' (sort flag – tyvstart, red.). 'Mine starter og opkryds var gode, men jeg manglede lidt fart på læns. Samlet set er jeg meget tilfreds med min sejlads', slutter Casper

Det er ikke første gang, at Casper Elkjær viser god fart på kapsejladsbanen. Især i Finnjollernes forårspremiere (Polyester Cup i Kastrup) har Casper flere gange været med fremme på resultatlisten.
Næste vigtige stævne for de danske Finnjollesejlere er den 7-8. september, hvor ‘det rigtige DM’ (Dragør Mesterskabet) traditionen tro sejles.

Link til den samlede resultatliste herSeneste nyheder

Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet

Ib Kunøe - nu eneejer af X-Yachts

Giv en gave der holder


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen