Vegvisir Race: Oplev tysk topsejlers spændende oplæg

Related Articles: Dramatisk nat i Vegvisir - båd taber køl og kæntrer, Har Vegvisir Race knækket koden for fremtidens kapsejlads? , Tysk Medie: Eksplosiv Vegvisir vækst

Shorthand-sejlernes Festival: Vegvisir Race programmet for onsdag den 14. august byder på mere og mere. Senest har den 25årige tyske solo- og 2Star-sejler, Lina Rixgens, bekræftet, at hun laver oplæg om sin vej fra europajolle- til havkapsejler. Hun har blandt andet 2017 udgaven af den transatlantiske singlehandkapsejlads Minitransat på sit CV.

Vegvisir Race fortsætter med at udvide eventet, så det bliver meget mere end Danmarks mest udfordrende 2Star kapsejlads.
– Planen er, at Vegvisir Race bliver en festival for shorthand-sejlads. Det, der startede som en enkelt doublehandkapsejlads, er i dag udvidet til tre doublehandbaner, en singlehandbane og en ungdomssejlads for danske og tyske sejlere. Der er distancer fra 12, over 86 til 225 sømil. Med undtagelse af ungdomssejladsen indeholder alle baner natsejlads som et fast element, der bidrager til oplevelsen af, at man deltager i et ”adventure sail race”, siger Morten Brandt fra Vegvisir Race.

Ud over sejladserne foregår der over eventdagene en stribe aktiviteter på land, med et fælles omdrejningspunkt, der hedder miljø og bæredygtighed. Her er bl.a. børn fra kommunens skoler og lokale kunstnere involveret. Det samme er virksomheder og organisationer som REFA og KIMO, der overordnet arbejder med at forbedre miljøet på land, i havene og langs kysterne.

Lina Rixgens vej til offshore racing
Det tætpakkede program er netop blevet udvidet med et oplæg fra den tyske Minitransat-sejler Lina Rixgens. Selvom Lina Rixgens kun er 25 år gammel, er hun allerede en erfaren havkapsejler. Hun startede i Europajolle, hvor hun deltog i flere verdens- og europamesterskaber inden hun skiftede til havkapsejlads. Det skete efter at have været med i et race over Atlanten for traditionelle sejlskibe i 2010. I 2012 opstod ideen om at sejle solo i den franske bådtype Classe Mini 6.50, som er en lille robust 6,5 m lang båd. Efter at have kvalificeret sig til den transatlantiske kapsejlads, Minitransat, i 2016, var hun på startlinjen i 2017 i en ældre båd. Her fik hun hentet tonsvis af erfaringer, og hun gennemført på en samlet 46. plads ud af 56 fuldførende.

49erFX stjerne også med
Hendes nye mål er en topplacering i 2021. Her i sommer har hun købt en helt nyudviklet Mini 6.50’er, en italiensk designet Wevo 6.5.  Lina Rixgens vil onsdag aften kl. 21.00 i Sejlforeningen Vikingens klubhus fortælle på engelsk om sine erfaringer og om sine mål for den nye kampagne.
– Vi er meget stolte af, at Lina Rixgens for det første deltager i Vegvisir Race og dernæst, at hun vil dele ud af sine erfaringer. Jeg ser hende som den ideelle eksponent for den nye generation af sejlere, der tager havkapsejladsen til sig. Ofte sker der jo det, at sejlere forlader sporten efter jollerne, blandt andet fordi der ikke er et attraktivt alternativ at gå videre i. Lina bygger bro mellem jolleklasserne og ægte havkapsejlads, siger Morten Brandt. Han påpeger, at kølbådssejlads for mixed-crew er på OL-programmet i 2024 – præcis det setup som Lina Rixgens og Sverre Reinke stiller op med til Vegvisir Race 15. august.

Ud over Lina Rixgens stiller en anden tysk stjernesejler fra de olympiske klasser op. Det er 49erFX-sejler Susann Beucke, der bl.a. andet har 1. pladser fra EM i 2017 og Kieler Woche i 2016 blandt sine meritter. Hun er ligeledes med i OL-setup’et ”Keelboat mixed” i en Mini 650er, hvor hun deltager sammen med Hasso Hoffmeister, der tidligere har en 2.plads i Vegvisir Race 2018.

Vær på land onsdag
Har du lyst til at høre Lina Rixgens præsentation, skal du være i Nykøbing F onsdag aften - den 14. august. Fra Vegvisir Race side anbefales det at komme i god tid. Så kan du også være med i nogle af de andre arrangementer, der foregår på havneområdet fra onsdag eftermiddag. Der vil blandt andet være ”Musik på Broen” ved sejlforeningen Vikingen fra kl. 17 arrangeret af Vegvisir Race-sejlklubberne og fra kl. 20 vil arrangementet ”Syng Solen Ned” arrangeret af turistforeningen løben af stablen på Slotsbryggen.

Se programmet for alle Vegvisir Race dagene her.

Vær med i en af sejladserne
Du kan fortsat nå at sejle med på en af banerne. Der er lige nu ni startnumre, som endnu ikke er solgt. Tilmeldingen lukker søndag den 11. august til midnat. Tilmelding her.

vegvisir race lina rixgens mit boot

Lina har netop søsat sin 2021 Minitransat-kampagne, der blandt andet opfatter den nye Wevo 6.5 man ser i baggrunden. Du kan se og høre hendes præsentation i Nykøbing F onsdag den 14. kl. 21.00.Seneste nyheder

Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet

Ib Kunøe - nu eneejer af X-Yachts

Giv en gave der holder


Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen