Jan B. Hansen vinder DK Rundt Singlehand

Related Articles: Figaro 2 i 'nær-kollision' med drone - se klippet her, Figaro 2: Video-interview med skipper Jan Hansen

Det blev Jan B. Hansen i sin Figaro 2, ’The Beast’ der vandt dette års Danmark Rundt Singlehand i den hurtige racing-klasse. Han lå a point med William Fris-Møller i Mandalay, en IMX 40, men da Jan B. Hansen havde flest 1.pladser kunne det ikke være anderledes. Jan B. Hansen gennemførte sejladsen i den samlede tid: 3 dage 00 timer og 49 minutter.

Naturligt nok kommer William Fris-Møller ind på 2.pladsen med Stig Wittrup i My Way på en 3.plads.

I Cruisingklassen var der kun en tilbage, så sejren gik til svenske Anders Nyberg i ’Embla’ en RM1350.

dk rundt veste web
Alle der gennemførte Danmark Rundt Singhlehand 2019, fik en flot vest fra Musto. Foto: Helle Jespersen

Udover vinderne var der særlige præmier til mange andre:

“Preparations”: Per Cederberg i ‘Danish Seascape’, en Seascape 24. Per udgik tidligere i sejladsen, da han ikke mente, at hans lille båd var velegnet til at krydse Kattegat i kuling.

”Luck in Disaster”: Sven Møller i ‘Vera’, en Seascape 27, der brækkede masten i Fehmern Sund på den allersidste etape fra Gedser til Assens. Han fik bjerget det hele, og kom sikkert i havn.

”The Fighter Prize”: gik til Niels Thomsen i Tustine, en Scanmar 33, der mistede forsejlet ved Langeland, og måtte gå i havn i Bagenkop. Han fik bjerget sejlet, og kom sikkert i havn.

”Seamanship”: gik til Niels Ulstrup i Garfield, en Brøker 35, der mistede rorbladet i Kattegat, og måtte slæbes til Anholt af redningstjenesten på den lille ø i Kattegat.

vindere dk rundt2019


 Seneste nyheder

Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout