Finn World Masters: Det gode kommer til dem der venter

Det har været to meget hektiske uger for KDY og deres mere end 100 frivillige hjælpere. Først en event med næsten 60 deltagere, men også et officielt Danmarksmesterskab for Finnjolle sejlere fra mange nationaliteter. Så langt som fra som Bahamas, Syd Afrika og Australien.

Faktuelt kan 20 optimistsejlere uden vanskelighed normalt skabe kaos på rampen! Men, hvad sker der så, når næsten 300 Finn jolle samtidig skal ud på vandet og dyste? Det svar har holdt KDY´s direktør Anders Myralf vågen mange nætter. Det er jo ikke Agnes og Alfred, begge 10 år og 42 kilo som skaber kaos. Det er de ”tunge drenge", alle omkring de 100 kg. du møder til ”Finn Masters” i alderen 40 plus. Jollerne er også i den tunge ende, som først skal på vandet og på land igen uden alt for meget kaos. Logistikken skulle testes til DM, og med de mange DM deltager som forsøgskaniner. Næsten to tredjedele af de 57 startende sejlere var udenlandske, der brugte stævnet som opvarmning til Finn Master VM ugen efter. 

Finn World Master
Årligt mødes de ”gamle” over 40 år i ”Finn World Masters”, hvor hyggen er en lige så vigtig del i den ene ende af feltet, som den indædte kamp fremme i toppen. Alderen varierer i år mellem 40 og 84 år, hvor det er kærlighed til jollen og det årlige gensyn med de mange gamle konkurrenter.

Mere end 250 sejlere var klar, da stævnet startede 9. juni i Skovshoved havn. Mange sejlere har tidligere afviklet flere olympiske kampagner, og holder fast i Finnjollen på grund af konkurrencen på første klasse. For KDY var det en voldsom udfordring, hvor der blev stillet ekstreme krav til de frivillige. 250 Finnjollesejlere kræver overblik og mange hænder. Klubben er kendt for sin frivillighedskultur, hvor rigtig mange medlemmer stiller op for at hjælpe med til at afvikle klubbens forskellige aktiviteter.

Jane Walsøe, KDY´s frivillighedskoordinator, måtte melde fuldkommen udsolgt af hjælpere, så ugen op til Worlds blev der annonceret efter flere frivillige. Heldigvis kom hjælpen, både fra andre medlemmer, lokale borgere og pårørende til de mange deltagere – og det blev en sejlerfest i Skovshoved.

7 sejladser blev gennemført og alle var vindere, nogle blot lidt mere end andre. Fredag var det slut. Vinderne i de enkelte klasser, Master – Grand Master og Grand Grand Master ect. blev fejret behørigt, se resultaterne nederst i artiklen her. Alle Jane´s frivillige kunne begynde at slappe af. Det var en uge præget af ’mærkeligt’, ja en slags højtryk vejr, hvor Sundet ofte viser sig fra den vindstille og meget springende vinds side.

Men fredag blev den suverænt bedste dag, og med sejladser i ’Champagne-conditions’ vil stævnet blive husket som en stor succes.

Men nu, ikke flere jollevogne, ikke mere øl udskænkning og pølsesnak, ikke flere bøjer der skal op og ned. Ikke mere Finn Gold Master for denne gang. Livet kan igen blive normalt på Skovshoved Havn. 

Skal vi ikke lade Jane Walsøe – KDY´s frivillighedskoordinator får det sidste ord: ”Tusinde tak for jeres store indsats – uden alle Jer mange frivillige, så kan sådan et stævne Finn World Master som ikke gennemføres.”

Se resultater og link til samlede liste under videoen...

Slut resultat - top ti:
1 RUS 73 Vladimir KRUTSKIKH - M 6
2 CZE 1 Michael MAIER - GM 15
3 FRA 75 Laurent HAY - GM 19
4 AUS 221 Anthony NOSSITER - M 25
5 SUI 5 Christoph CHRISTEN - M 25
6 POR 51 Filipe SILVA - M 34
7 ESP 757 David TEROL - M 35
8 GER 193 Thomas SCHMID - GGM 41
9 AUS 22 Paul McKENZIE - GM 43
10 GER 707 Uli BREUER - GM 43

Link til samlet resultatliste her

Masters: Vladimir KRUTSKIKH RUS, Anthony NOSSITER AUS, Christoph CHRISTEN SUI

Grand Masters: Michael MAIER CZE, Laurent HAY FRA, Paul McKENZIE AUS

Grand Grand Masters: Thomas SCHMID GER, John GREENWOOD GBR, Michael Staal DEN

Legends: 1. Henry Sprague USA, Magnus Olin SWE, Yury POLOVINKIN RUS

Super Legends: Richard Hart GBR, Pedro JIMENEZ-MEIFREN ESP, Ola M JOHANNESSEN NOR

Lady: Tina Sperl AUT

Crutch (11th): Taras HAVRYSH, UKR

Nations Cup: France, Sweden, Denmark
Sailing Club Trophy: WSV Het Witte Huis (The Netherlands), Kongelig Dansk Yachtclub (the Royal Danish Yacht Club), SRR Rochelaises

Art of Racing Prize: Otto Strandvig

 valadimir 2538

Over-alt-vinder ved Finn Worlds i Skovshoved, Vladimir Krutskikh, Rusland. Foto: Per Heegaard

otto 2342

Otto Strandvig sluttede som bedste dansker på en fornem 12. plads samlet, og nummer fem i hans klasse GM, i det 260 båds store felt. Foto: Per Heegaard

 
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen