H-båds DM i Struer med Trac Trac

Struer Sejlklub arrangerer igen DM for H-både i uge 27, 2019. Arrangementet forløber fra 4. juli til 7. juli 2019. Borgmester Niels Viggo Lynghøj åbner arrangementet officielt klokken 9:00.

Struer Sejlklub har tidligere afholdt DM for H-både og Ligastævne for H-både. I efteråret 2018 blev Sejlklubben ligeledes tildelt værtskabet for at afholde VM for H-både i august 2021.

Til dette DM forventes der omkring 30 - 35 mandskaber, heraf op til flere udenlandske deltagere. Derudover er der allerede tilmeldt den nuværende verdensmester Claus Høj Jensen, samt to tidligere verdensmestre, danske Morten Scheel Nielsen og svenske Henrik Edman.

DM med Trac Trac
Stævnet vil på mange måder og områder blive en prøve på VM-stævnet. Der vil være Trac Trac system tilgængeligt, som betyder at bådene forsynes med en sender, så tilskuerne på land kan følge sejladserne på Tv-skærm. Tracking-systemet er sponsoreret af forsikringsselskabet Panteanius.

Der vil blive mulighed for tilskuere at komme med den Gamle Venø-færge ud at se kapsejladserne. Afgang med Venøfærgen sker fra lystbådehavnen. Interesserede kan tilmelde sig turen med færgen ved at henvende sig til Struer Sejlklub på forhånd.

Tilmeldingerne til stævnet er allerede begyndt at komme ind, heriblandt er op til flere Struer-både tilmeldt som deltagere.

Mød bådene og sejlerne
Onsdag (d. 3. juli) før stævnet, vil der være mulighed for tilmeldte at deltage i Struer Sejklubs almindelige onsdagssejladser for H-både, som en opvarmning/træning til stævnet. Torsdag sidst på eftermiddagen (d. 4. juli) efter DM-sejladserne, vil alle H-bådene komme til træskibshavnen, så publikum kan se og opleve en H-båd på tæt hånd, og evt. få en snak med sejlerne. Desuden afholdes et par små kapsejladser i industrihavnen.

Torsdag aften er der spisning for sejlere, sponsorer og VIP-personer, samt et foredrag ved den internationalt kendte sejler Jes Gram Hansen. Struer kommune Lydens By er storsponsor for stævnet, ligesom en række leverandører giver direkte støtte til stævnet, eller i form af præmier. Hvilke sponsorer der er tale om kan ses på klubbens hjemmeside.

Tilmelding og info fås på linket her.

Sejladserne starter torsdag den 4. juli 2019. Se hele programmet her (PDF).
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout

Produktnyt

X-Yachts skal til at bygge motorbåde

Elmotoren er blevet voksen