X Gold Cup: Race Dag #1

Related Articles: X-Yachts jubilæums-stævne er i gang

Lørdag morgen vågnede sejlerene ved X-Gold-Cup op til solskin og let brise - men med et vejrskifte i sigte. Sejlerne lavede de sidste forberedelser på deres både; rigge sejl, plotte GPS’en og en taktiksnak, inden afgang til banen ud foran Haderslev Fjord. Som perler på en snor sejlede de tålmodigt efter hinanden for at sejle 8 nm ud mod kapsejladsbanen på Lillebælt. Og strategien om bord på holdene var klar: "Vinde starten, sejle så hurtigt vi kan og bare nyde det", som skipperen om bord på sin nye Xp 55 Lin Bi Lan Karl-Thomas Neumann sagde.

Meget vind og fartrekorder
Ved frokosttid skiftede vejret og bragte lidt regn og ekstra vind. Sejlerne rapporterede vindmålinger på op til 40 knob i nogle af vindstødene, hvilket betød fartrekorder om bord på de kapsejlende X’ere. "Vi så 17,5 knobs på farten derude i dag, så for vores båd er det ret godt. Det var fedt og intenst," sagde taktikeren Jesper Radich ombord på den tyske X-41 Sportsfreund.

Langdistancebane
Sejlerne blev sendt ud på en langdistancebane i det Sydfynske øhav. Sports A og B-klasserne sejlede på en 27 sømil lang bane. Family A-klassen blev sendt ud på bane på 18 sømil, og de lidt større både i Family B-klassen havde yderligere 6 sømil på deres bane. ”De store drenge” ved X-Yachts Gold Cup 2019 - over 50 fods-klassen - havde en bane på i alt 38 sømil, som strakte sig længere nordpå til øen Brandsø.

X-79 viser ekstraordinært mod
Et hold, der blev hædret med klapsalver tilbage i havnen sent på eftermiddagen, var fire tyske sejlere om bord på X-79’en Joey. Besætningsmedlemmet Peter Knauf forklarer: "Vi var tæt på at synes der var for meget vind, men vi stolede på båden og fortsatte med at kæmpe og fortalte os selv: Okay nu gennemfører vi! Vi var den sidste båd over målstregen, men vi var så glade at vi gjorde det". Ejeren af denne båd, Horst Krapohl tilføjer: "Det var en fantastisk følelse at sejle denne båd, og i dag er den som bedst. Vi leverede en super holdindsats om bord, og jeg er så glad for at vi kæmpede os i mål."

Jubilæum på i sejlernes ånd
Dette års X-Yachts Gold Cup fejrer også værftets 40 års jubilæum. At sejle rundt om nogle bøjer og socialisere på land er den bedst tænkelige måde, en sejler kan deltage i en fødselsdagsfest. "Vi er kommet her og er en del af denne fejring, og jeg er meget glad for at deltage i dette meget ikoniske event. Dejligt at opleve Danmark på denne måde" smilede Miguel A. Gonzales fra Chile, ejer af X-55 Mardivino.

Da X-Yachts har været vært for Gold Cuppen i utallige år, giver det kun mening at slå sammen de to begivenheder sammen her i 2019. "For os handler det om fællesskabet. Vi vil fejre vores jubilæum sammen med vores kunder og have denne begivenhed så sejlere kan mødes og hygge sig,” siger Kræn Brinck Nielsen, direktør for X-Yachts, mens han nyder en varm kop kaffe på land efter sejladserne.

Se video, hvor blandt andre Henriette Kock og Jesper Radic taler om lørdagens stradbasser: 

Link til stort fotogalleri på X-Yachts website herKort Nyt

DS bestyrelsesmedlem Jens Haugaard er død

Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i KinaSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt