12mR Kiwi Magic på vej til VM i USA

Når sejlsportens kongeklasse – 12mR – i juli måned sejler verdensmesterskaber i Newport i USA , er Marselisborg Sejlklub repræsenteret med 12-meteren Kiwi Magic KZ7, der sejles af et Aarhus-crew. I alt 21 12-meter både ventes at deltage i verdensmesterskabet, som bliver kulminationen på New York Yacht Clubs 175 års jubilæumsregatta.

21 både og besætninger fra flere kontinenter ventes til start i sejlsportens Formel 1 klasse. Danmark repræsenteres af to besætninger: Foruden Kiwi Magic med den aarhusianske besætning, stiller OL-sejleren Jesper Bank op i et lejet søsterskib til Kiwi Magic.

Outsidere i legendarisk 12-meter
I de sidste tre sæsoner har Marselisborg Havn været hjemstavn for den legendariske 12mR – Kiwi Magic KZ7, der oprindelig blev bygget til New Zealands deltagelse i Americas Cup i 1986-87, som blev sejlet i Australien. Kiwi Magic var den første 12-meter bygget i glasfiber, og trods dens hurtighed tabte det unge crew i finalen. Siden har båden dog taget revanche og hjemtaget fire verdensmesterskaber, senest i 2009.

Den nuværende besætning består hovedsageligt af erfarne sejlere fra Marselisborg Sejlklub, og holdet har trænet flittigt på Aarhus-bugten. Senest viste mandskabet sin storform ved Aarhus Festuge stævnet Wessel & Vett Cup i september 2018, hvor 12 både fra Danmark, Norge, Sverige og Tyskland deltog. Under stævnet krydsede Kiwi Magic målstregen først i samtlige sejladser.

kiwi magic1 web
Besætningen ombord på Kiwi Magic KZ7.

– Det bliver en helt unik oplevelse at sejle 12-meter i de historiske omgivelser, hvor Americas Cup oftest er blevet afviklet. Vi glæder os til at dyste i én af de største legender i Americas Cups historie mod en række andre 12-meter både og også flere søsterskibe, siger det ene af besætningsmedlemmerne, Morten Schmidt, der som ung lærte sejlads under et halvt års ophold på skoleskibet Danmark.
Om vinderchancerne siger Morten Schmidt: – Vi er nok outsidere, men båden er 100% konkurrencedygtig.

Favorit er PRADA-mandskabet med den fem-dobbelte OL-medaljetager Torben Grael ved roret. Så Mar-selisborg-besætningen med ejeren Johan Blach Petersen ved roret venter hård konkurrence.

På vej over Atlanten
Deltagelse i Verdensmesterskaberne er et større projekt, som har krævet en del forberedelse og planlægning. Kiwi Magic er 20 meter eller 63 fod og vejer 26 tons, og den er netop nu på vej over Atlanten ombord på et fragtskib sammen med to andre nordiske 12 meter-både.

Den 14 mand store besætning består af Jens Kvist, Jørgen Rasmussen, Torben Gøtzche, Christoffer Blach Petersen, Marianne Friis, Lars Hagh, Troels Dietmar, Jørgen Laursen, Mark Ibsen, Bertil Busch, Jakob Sejr, Mads Gram, Christina Blach Petersen og Morten Schmidt.
Besætningen drager selv afsted medio juni måned for at kunne træne op til stævnet og lære farvandet samt vejr- og vindforhold at kende.
Mandskabet deltager i flere mindre stævner, men kulminationen bliver verdensmesterskaberne, som finder sted i dagene 8. - 14. juli Besætningsmedlemmerne indlogeres i to lejede villaer i de seks uger, hvor de opholder sig i Newport.

Følg Kiwi Magic på Instagram: KiwimagicKZ7 og på www.kiwimagickz7.com.Branchenyt

Hempel bygger ny fabrik i Kina

Kort Nyt

Spildevands-demonstration på Skovshoved Havn i dag

Kort Nyt

Vindskifte på vej til Oure

Kapsejlads

Yes - AFI 2Star BLIVER gennemførtSailing World News


Udvalgte artikler *


Produktnyt