Rindom i klar EM-føring før finaledag

Danskerens forspring skrumpede lidt, men hun holder guldkursen før de sidste to sejladser ved Laser Radial-EM.
Anne-Marie Rindom holder føringen ved Laser Radial-klassens EM i Porto.

Rindom indledte fredag med en syvendeplads i første sejlads, fulgt op af en 12. plads i anden. Trods to brugbare placeringer var det alligevel hendes hidtil tungeste EM-dag - efter udelukkende at have hentet top 3-placeringer i dagene forinden.

- 'Det var lidt sværere i dag. Jeg sejler hurtigt nok, men rammer ikke den helt rigtige strategi, og jeg er nok lidt skuffet over især anden sejlads. Men det er ok, jeg er stadig i en rigtig god position,' forklarer Rindom til pressen om dagens forløb.

Lidt spændt og nervøs
Før de sidste to sejladser, lørdag, har hun hhv. 19 og 20 points forspring til verdensmester Plasschaert (Bel) på andenpladsen og OL-guldvinder fra Rio, Bouwmeester (NED) på tredjepladsen.

'Jeg er selvfølgelig lidt spændt og nervøs, fordi jeg lige nu er et sted, hvor jeg ikke bør tabe det. Men jeg har god fart og laver gode starter. Og så må jeg bare ud og angribe - det er det bedste forsvar,' fastslår den 27-årige Horsens-sejler forud for lørdagens EM-afgørelse.

Ud over lidt bedre placeringer på dagen, så kunne hendes to forfølgere også drage fordel af en ekstra fratrækker, der blev udløst i dag.

Stortalent samlet 9'er
21-årige Anna Munch fortsætter med at levere gode EM-sejladser. Med to 17. pladser fredag rykkede hun yderligere en tak frem i tabellen til en samlet niendeplads.

EM slutter lørdag med to almindelige fleetsejladser. Der sejles ikke Medal Race

Link til resultatliste her
Sailing World News

Facts about 12 mR Worlds

RIP Lowell North

Yacht Racing Forum: Unprecedented turnout