CPH Maydays for A-Cat i blæst og vindstille

A-Catterne holdt i weekenden CPH Maydays-stævne i Rungsted. Det blev en weekend med al slags vejr, tre lange sejladsdage og kun tre sejladser.

Christian Nygaard, der fik 3.pladsen skriver:


Først en tak til Felix Jacobsen, som er “bagmand” bag det nye A-Cat stævne CPH Maydays. Når ordet bagmand virker passende i denne henseende, er det med henvisning til, at Felix som med-planlægger af stævnet havde fået indført en præmie for bedste U25 sejler. Hmmm … resten af
feltet kunne snildt have været far til Felix! Men stort tillykke til Felix med den første CPH Maydays U25 champ titel. Vi håber selvfølgelig, der kommer flere nye unge til klassen, så Felix kan
få lidt modstand i 2020.

acat feliximage5
Felix Jacobsen, som er “bagmand” bag det nye A-Cat stævne CPH Maydays. Foto: Tom Bojland


Navnet CPH Maydays er jo en hyggelig leg med dobbeltbetydningen af mayday. Sjovt nok bød første dagen på forhold, der sagtens kunne have medført den meget bogstavelige betydning: Mayday mayday mayday - We are sinking!

Heldigvis vendte vi alle sikkert og klogeligt tilbage til Rungsted Havn efter en enkelt sejlads. Og fordi der blev sejlet rimeligt safe, var der faktisk overraskende få kæntringer. Lars, som ellers
er mest trænet i sejlads på fladt vand, sejlede sig til førstepladsen med klog og igen safe sejlads.

Dag to (lørdag) var regnen, den hårde østenvind og de store bølger erstattet af en lang vente-dag på havnen i vindstille og sol. Heldigvis blev vi sidst på eftermiddagen kaldt på vandet, hvor vi efter lidt flere timers venten på vind fik en frisk og en halvfrisk sejlads. Første sejlads vandt Christian og anden sejlads tog Lars sig pænt af.

Tom Bojland prioriterede en konfirmation og måtte indkassere to dyre DNC’er. Vi var først i havn omkring 21:00. Så der skal lyde en stor tak til de frivillige, som brugte dagen og aftenen på, at vi fik gennemført et godt stævne.

a cat havn vindstille web
Søndag blev en stille dag på kontoret. Foto: Tom Bojland


Søndag blev en lang og social dag på land. En dag vi selvfølgelig brugte klogt på at udtænke nye systemer og trailer konstruktioner. Omkring en halv times tid inden sejladserne blev afblæst opdaterede Thomas meget forudsigende ranglisten. Håber dette er starten på en tradition.


Podiet blev besat af:

Guld til Lars Schrøder :1-(2)-1

Sølv til Christian Nygaard: 3-(5)-1

Bronze til Thomas Paasch: 2-(3)-2

Læs mere om A-Cat på klassens hjemmeside.★ Interview & Portræt

★ Rikke Hvilshøj: Ultimativ frihed - total afkobling

Kort Nyt

Husbåde på Falster er start på ny bydel

Kort Nyt

Sejlere fra Norge slipper for 6-dags reglen

Kort Nyt

Turister har en nøglerolle i Anholt Havn

Kort Nyt

"En eremit i Sargassohavet"

Kort Nyt

Sydhavnens Unge Sejlere fejrer 5 år

★ Test af sejlbåde

★ Waszp på egen krop

Kort Nyt

Ikke overraskende - årets ØRC er udsat

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker

Interessen boomer for at købe båd