Contender VM slår deltagerrekord

Contender-VM 2013 på Comosøen i Norditalien, der starter i dag og sejles frem til den 20. juli, er det største nogensinde målt på antal deltagere. Med 185 tilmeldte joller bliver den hidtidige rekord fra VM på Gardasøen i 2004 med 148 tilmeldte joller klaret distanceret. Til dette års VM er tilmeldt joller fra tre kontinenter og 12 nationer, heraf tolv danskere.

Der sejles to sejladser dagligt fra startende i dag mandag den og frem til lørdag den 20. juli. Der sejles på olympisk trekantbane med tre krydsben, to halvvindsben og en platlæns bl.a. for at udnytte contenderens høje hastigheder på halvvind.

Det store antal joller betyder, at feltet bliver delt i puljer, og der bliver sejlet indledende sejladser de tre første dage. Resultaterne efter dag tre deler feltet i et guld- og søvfelt, der kæmper om de endelige placeringer de sidste to dage.

Danskere kan blande sig i toppen

Søren Andreasen og Jesper Nielsen er de danske sejlere, der har bedst muligheder for at blande sig i topstriden. Søren har i mange år været i verdenseliten i contender. Jesper har i løbet af 3-4 sæsoner formået at sejle sig op i toppen af feltet. Jesper Nielsen blev i øvrigt nummer fem ved Contender PreWorlds, hvor der blev sejlet fire sejladser.

Blandt de øvrige favoritter kan nævnes den mangedobbelte verdens- og europamester Andrea Bonezzi og desuden Graham Scott og Stuart Jones fra England og Christoph Homeier og Jan von der Bank fra Tyskland, der alle tidligere har vundet VM eller EM i klassen.

Spændende bliver det også at se, hvordan en relativt ny sejler i klassen Mark Bulka, som slog Andrea Bonezzi ved australsk mesterskab i år, klarer sig i det store felt.

Se mere info her.Seneste nyheder
Kort Nyt

Gode tips og råd, når båden skal på land

★ Test af motorbåd

★ Smartliner Fisher 23 - Designet til lystfiskeren

Kapsejlads

Sejlerlandsholdet klar til EM i 49er - 49erFX og Nacra - men...

Bådudstillinger

Vi ses på BoatShow.fr

Kort Nyt

Jules Verne trofæet: Hvem kommer under 40 døgn? Se video

Kort Nyt

Dansk Søredningsselskab: Station nummer 12 hejser flaget

Kapsejlads

Nyt ambitiøst 49er team går efter OL 2024

Surf

Udsat Waterz stævne afvikles start oktober

Kort Nyt

Tyske sejlere angrebet af pirater nær Spanien

★ Test af sejlbåde

★ Arkivet: Luffe 58 - Trimmes med knapper

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Mercury lancerer fabriksrenoveret motor

Ny udgave af den elektriske båd Eelex 8000

Mercury med nyt "Smart Tow"