fbpx

Sådan pimper du let dine spil

Er kromet ved at være slidt, så er det på tide at få spiltromlerne taget af og få vasket salt og sand ud af de
rullende lejer. Vi viser, hvordan tromlerne bliver behandlet hos overfladebehandlingsfirmaet, og hvor lidt der skal til for at opnå spil, der ligner en million igen.

Det er de små ting, der tæller, når øjet falder på båden. Et teakdæk, som ikke er vedligeholdt giver et indtryk af, at her er der en båd, som trænger. Men mange glasfiberbåde har kun enkelte trædele på dæk, og her kan blikket kun fanges af en trist gelcoatoverflade, hvis ikke de nyrenoverede spil fanger det kritiske blik.

Spillene er som nye glinsende flotte i kromlaget, men ligner som gamle noget, der skal skiftes. Tidligere blev alle spil fremstillet i bronze og messing med et meget slidstærkt og beskyttende kromlag på overfladen.

Udviklingen af spil i nye materialer har betydet, at spillene er blevet billigere. Fremstillingen er dog stadig baseret på en indmad af messing og skødetromle af en hårdere aluminiumslegering. Rustfrie stålspil har altid været dyrere, da materialeprisen er høj.

Men hvorfor skifte de gode spil, når de kan renoveres for en pris, som er langt lavere end prisen for nye. Vi har fulgt to ældre Lewmarspils vej til endnu et liv med sving i spilhåndtagene og masser af blikfang og endda til en kostpris under 700 kr. pr. spil.

Læs hele artiklen her 
Kort nyt

Svenske sejlere melder Bornholmerlinjen til politiet

★ Teknik

★ Sensorer kan fortælle alt

Sejlsportsliga

Ligaen har kurs mod Sydfyn - med flere både på startlinjen

Kort nyt

Højskole og sejlklub slog sig sammen i sommerferien

Kapsejlads

E-jolle: Søren Johnsen vinder Master EM

Kapsejlads

Team Hansen ude at lege med de store - se video

Kort nyt

Aabenraa Sejlklub fejrer 100 års-jubilæum med kendt band

Udvalgte artikler *

Hvorfor lære at sejle?

Mikroeventyr er hot – skal du med?

Ny båd til sommer?