Sådan pimper du let dine spil

Er kromet ved at være slidt, så er det på tide at få spiltromlerne taget af og få vasket salt og sand ud af de
rullende lejer. Vi viser, hvordan tromlerne bliver behandlet hos overfladebehandlingsfirmaet, og hvor lidt der skal til for at opnå spil, der ligner en million igen.

Det er de små ting, der tæller, når øjet falder på båden. Et teakdæk, som ikke er vedligeholdt giver et indtryk af, at her er der en båd, som trænger. Men mange glasfiberbåde har kun enkelte trædele på dæk, og her kan blikket kun fanges af en trist gelcoatoverflade, hvis ikke de nyrenoverede spil fanger det kritiske blik.

Spillene er som nye glinsende flotte i kromlaget, men ligner som gamle noget, der skal skiftes. Tidligere blev alle spil fremstillet i bronze og messing med et meget slidstærkt og beskyttende kromlag på overfladen.

Udviklingen af spil i nye materialer har betydet, at spillene er blevet billigere. Fremstillingen er dog stadig baseret på en indmad af messing og skødetromle af en hårdere aluminiumslegering. Rustfrie stålspil har altid været dyrere, da materialeprisen er høj.

Men hvorfor skifte de gode spil, når de kan renoveres for en pris, som er langt lavere end prisen for nye. Vi har fulgt to ældre Lewmarspils vej til endnu et liv med sving i spilhåndtagene og masser af blikfang og endda til en kostpris under 700 kr. pr. spil.

Læs hele artiklen her Seneste nyheder

"Kun en gnist fra katastrofen"

Båd sunket ved Bornholm

Kort Nyt

"Kun en gnist fra katastrofen"

Kapsejlads

DH-DM vender stærkt tilbage - 2021 dato fastlagt

Kort Nyt

Båd sunket ved Bornholm

★ Test af sejlbåde

★ Brugtbåds-duel: Vi fulgte det svære valg

OL

49erFX team sikret økonomisk frem mod OL

Bådudstillinger

Öppet Varv gennemføres i en Corona-model

Kort Nyt

Covid-19: Gode nyheder fra ’hinsidan’

Kort Nyt

I søkortet var der dybt nok - alligevel gik det galt!

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Fairline Yachts solgt til RiverRock

Stor interesse for kabinebåde

Ny motorbåd er en genfødsel af klassiker