fbpx

Vigtigt vintertjek

Inkluder i Newsletter: Ja

I løbet af vinteren bør du med kritiske øjne tjekke bådens bukke af træ. Tjek især også naboens træbukke, for du regner næppe med at dine egne bukke fejler noget? Det er nemlig svært for en ikke-fagmand at se, om træbukkene er i orden. Det viste dette afskrækkende eksempel med naboens gamle, veltjente træbukke, som vi fik til nærmere undersøgelse, da de blev udskiftet med nye jernbukke.
Egentlig så træbukkene meget pæne ud udvendigt, og kun en fagmand kunne ane uråd. Men vi anede uråd, fordi træbukkene var af ubestemmelig, høj alder, og fordi noget af træet lød lidt hult, når man bankede på det. Vi væltede brutalt en buk omkuld, og straks flækkede det møre træ i den vigtigste samling øverst i bukken. Så satte vi savtænderne i træet og blev chokerede. Træets overflade havde holdt sig i rimelig stand takket være indtørret og efterhånden usynlig imprægnering, men indvendigt var de bærende dele del-vis hule af råd.


Sådan må det aldrig gå: Bådbukkene brød sammen kort efter at båden var sat på land.
                <br>
            </div>

            <br />

Tør du lade dine gamle bukke af træ passe på båden til vinter? Tør du stole på naboens gamle bukke af træ? Sundt træ skal lyde klangfuldt, når man slår på det. Det må ikke lyde hult. Er du i tvivl, så spørg en bådebygger eller en gammel ”træmand” om hvor sundt træet er.










Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *