Bådene hænger i "en tynd strop"

Bådene hænger i "en tynd strop"

Kranførere på havnene ved for lidt, og det giver skader på bådene. "I værste tilfælde ryger der en båd, fordi stroppen knækker", siger en krankonsulent.

"Kran væltede med båd på 26 ton". "Kran sænkede sejlbåd". "Sprang for livet da kran knækkede". Det er de skræmmende overskrifter fra tre forskellige løfteulykker i lystbådehavnene i Gilleleje, Kulhuse og Korsør. Og ulykkerne står ikke alene. Havnefogeder og vognmænd løfter i tusindvis af lystbåde ind og ud af vandet hvert år, men sikkerheden i den forbindelse er alt for ringe.

Fejlhåndtering af stropper, giver de typiske forsikringsskader. Topdanmark, Pantaenius og Codan melder tilsammen om cirka 50 skader om året, der primært skyldes håndteringsfejl.

Pris: 15 kroner / 3 sider. Kilde: Bådmagasinet 02/2011

15,00 kr.

Når betalingen er gennemført får du tilsendt en e-mail med et link til download af koden til det online-versionen af Bådmagasinet.

Bemærk venligst, at den elektroniske udgave af magasinet kræver Flash installeret på din computer. Har du ikke dette installeret, så kan du hente den seneste version hos Adobe her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer