Næste udgave af America's Cup sejles i New Zealand. Til september bliver vi klogere på, hvad protokollen indeholder.

36. udgave af America's Cup får strengere nationskrav

20-07-2017 06:14
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

I en fælles pressemeddelelse har The Royal New Zealand Yacht Squadron og Circolo della Vela Sicilia som Challenger of Record, sammen med sine respektive hold, Emirates Team New Zealand og Luna Rossa Challenge, meddelt, at protokollen, der fastsætter parametrene for den 36. udgave af America's Cup, vil blive offentliggjort i september måned.

Flyttes måske til vinterperioden

De foreslåede datoer for sejladserne vil blive nærmere beskrevet i protokollen, men de forsvarende mestre og Challenger of Record overvejer muligheden for den 36. America's Cup finale og de foregående America's Cup Challenger playoff sejladser sejles i Auckland i begyndelsen af ​​2021, hvor det er sommer i New Zealand.

Strengere nationskrav

I erkendelse af at "Deed of Gift" har specificeret, at pokalen skal være en evigvarende vandrepokal for en venskabelig konkurrence mellem nationer, vil protokollen indeholde en klausul, som forudsætter, at bådene skal bygges i det land, de repræsenterer.

Ligesom der vil komme et nationalitetskrav til holdets sejlere, således at en amerikansk båd eksempelvis har en vis procentandel amerikanere om bord. Det vil helt sikkert give en række udfordringer for holdene. 

Et- eller flerskrog?

Det som nok allerflest venter på er, hvilke både, man vælger til den kommende 36. udgave af America's Cup. Bliver det et- eller flerskrogsbåde? Vi får nok svaret til september.

Udvalgte artikler til salg - GRATIS for abonnenter under Mit Bådmagasin

Læs flere nyheder - klik her.

Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer