fbpx

Det regner med penge over Göta Kanalen

Related Articles: Göta kanal - flere forbedringer til den kommende sæson, Kajanlæg i Göta Kanal faldt sammen, Sejlerne er vilde med Göta kanal

De seneste seks år er der investeret mange penge i at opretholde og forbedre Göta Kanalen, en af de danske sejleres yndede udflugtsmål, når sommerturen skal planlægges.

I dag har den svenske Rigsdag så nikket ja, til regeringens forslag om at ændre i statsbudgettet, så Göta Kanalen modtager yderligere 82,6 millioner skr - små 60 millioner dkr. til bevarelse af kanalen.

Det er seks år siden, det store renoveringsprogram Göta Kanal 2.0 startede - i første omgang planlagt som et femårigt projekt, men undervejs - som ved så mange andre renoveringsopgaver, ja så er der opstået yderligere behov.

Nå ejeren, den svenske stat investerer i Göta Kanalen, så er det ikke kun selve kanalen som får udbytte at sådan en investering. Der investeres også fra kommunerne langs kanalen, f.eks. har byen Motala investeret næsten 50 millioner siden 2017.

Investering i de næste 200 år
- Hermed står det nu klart, at de mest omfattende renoveringer siden kanalen blev bygget kan gennemføres. De renoveringer, vi laver nu, vil sikre kanalen i fremtidige generationer, siger Roger Altsäter, administrerende direktør for AB Göta kanalselskab. 2022 bliver dermed det sidste rigtige år i Göta kanal 2.0, selvom nogle af projekterne først bliver helt færdige i foråret 2024.

-Men også denne vinter er store og spændende projekter i gang langs Göta Kanal. Det er så store projekter, at der kræves omhyggelig planlægning og tæt samarbejde med vores entreprenører, for at vi kan overholde tidsplanerne, indtil Göta Canal igen åbner for sejlere den 3. maj 2022, slutter Roger Altsäter, CEO for Göta Canal Company.

Resterende projekt Göta kanal 2.0
• Strandsko Godhögen-Norrkvarn
• Mole i Vänern,
• Norrqvarn sluseanlæg
• Kajrenovering Mem
• Moler i Viken sø

Populært turistmål
Göta kanal er en af Sveriges største turistattraktioner. Internationalt kendt med mere end 3 millioner besøgende årligt.Det regner med penge over Göta Kanalen