fbpx

Kajanlæg i Göta Kanal faldt sammen

Inkluder i Newsletter: Ja

Göta Kanalen i Sverige er på begyndt arbejdet med at tømme dele af kanalen for vand. Dette sker for at renovere og forbedre kanalen, så den også kan benyttes i fremtiden. I forbindelse af tømningen af en strækning ved Sjötorp, faldt en del af kajen sammen.

Man havde netop tømt strækning for vand, således at kanalens tilstand kunne besigtiges. Man bruger blandt andet filmoptagelser, således at man kan dokumentere kanalens tilstand tømt for vand for eftertiden og til brug for fremtidige renoveringsprojekter.

"At dele af kajen i Sjötorp falder sammen, det overrasker os i den grad. Men det bekræfter samtidig, at kanalen er i dårlig tilstand, og renoveringen er tiltrængt", udtaler Anders Donlau, der er projektleder for Göta Kanel 2.0, som renoveringsprojektet er døbt.

Usikkert om man kan åbne til tiden

Denne vinters renoveringsarbejde er tæt scheduleret, og man forventede at kunne afslutte arbejdet sidst i april måned. Med det nu skred på kajen i Sjötorp er det usikkert om man bliver klar. "Nu bliver det en kamp med tiden om at kunne nå at renovere inden, at kanalen åbner for sejlere igen i maj måned 2017. Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi kan for at speede processen op", afslutter Anders Donlau.

Netop kajstrækning i Sjötorp er en populær overnatningshavn for fritidsbåde. Området, hvor kajen er faldet sammen er nu afspærret af sikkerhedsgrunde.









★ Gør det selv

★ Bundmaling: Ram den grønne bølge med det nye sort

★ Artikel

★ Tjekliste til en sikker søsætning

Havne

København kan snart få flydende øer

Kapsejlads

Torbole Lake Garda: Dansk E-jolle triumf





Udvalgte artikler *