fbpx

Göta kanal - flere forbedringer til den kommende sæson

Inkluder i Newsletter: Ja

Göta kanal bliver stadig vigtigere som rejsemål og stadig mindre vigtig som transportvej. Derfor øges tilbuddene til gæstesejlere inden starten på sommersæsonen 2013.

AB Göta Kanalbolags statistik viser, at hvis du tidligere har holdt ferie ved eller sejlet på Göta kanal, er der store chancer for, at du vender tilbage. Derfor har Göta kanal i år et særligt fokus på at tilbyde nye og interessante oplevelser til de sejlere, der vender tilbage. For at den moderne turist skal opleve det som en god ferie, skal tilbuddene være varierede og spændende.

"Vores markedsundersøgelse viser, at antallet af sejlere, der kun opfatter Göta kanal som en transportstrækning, er faldet fra 32 procent i 2010 til 16 procent i 2012. Det betyder, at stadig flere ønsker at have det sjovt på kanalen, og det må vi sørge for, at de har", siger marketing- og informationschef i AB Göta kanalbolag, Anna Meyer og fortsætter: "Det handler om at give de besøgende en totaloplevelse af kanalen, og gerne mere end de forventer. Det betyder at tilrettelægge efter forskellige behov, så de tilrejsende får mest muligt ud af turen uanset alder".

Anna Meyer

Anna Meyer er marketing- og informationschef i AB Göta kanalbolag

Sommerens begivenheder

Som gæstesejler er der meget at tage sig til langs kanalen i 2013. Det er populært at leje en cykel, se en kunstudstilling eller tage en afstikker til en familiepark som for eksempel dyreparken Kolmården. I sommer fejrer sluserne i Forsvik 200 år med både teater og optog, og langs kanalen arrangeres der flere alsangsaftener med kendte svenske kunstnere. Hajstorptræffene, som samler over 300 veteranbiler hen over hele sommeren, er også populære trækplastre. Blandt flere guidede udflugter er "Matvandringar i Norsholm" – som i juni måned fører deltagerne gennem landsbrugsland og slotsruiner.

Bygger ud til sejlerne

AB Göta kanalbolags markedsundersøgelse for 2012 viser også, at omkring ti procent af de besøgende kunne tænke sig et bedre udbud af gæstehavne og serviceanlæg langs kanalen. Derfor har Göta kanal i år brugt mange resurser på at vedligeholde og videreudvikle servicetilbuddene til sejlerne langs kanalen.

"Vi fortsætter med at udbygge bådebroer og andre faciliteter langs kanalen efter ønsker fra sejlerne. I vinterens løb har vi bygget nye bådebroer flere steder, og vi udfører store renoveringsprojekter på kajanlæg, så de kan være velfungerende i mange år fremover", afslutter Anna Meyer.

For yderligere information om Göta Kanalens mange tilbud og aktiviteter se gotakanal.se









Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør

Kapsejlads

Vegvisir Race Nyborg afvikler også eSejlsport finalen





Udvalgte artikler *