Foilende WASP-sejlads starter op i Danmark

Related Articles: Få gode sikkerhedsråd ved foiling-sejlads, Foil er bare sagen - som at danse på vand!, Foil: 'Jeg insisterer altså på at det ikke er farligt...', Foilende WASP-sejlads starter op i Danmark, Millionsatsning til dansk Foil projekt

Hvis du nu skulle have misset det: Foiling er sejlsportens fremtid – i hvert fald den sportslige del af den. KDY har nu taget fat i den mest tilgængelige form for foiling: WASP.

75.000 kr.
WASP er en lille enmandsjolle, i høj grad inspireret af Moth, som har eksisteret i mange år. WASP er dog enklere og ikke mindst billigere. Og efter sigende nemmere at sejle. Prisen ligger på omkring 75.000 kr.. En konkurrenceklar Laser koster til sammenligning omkring 50.000 kr.

Fremtidssikret klasse
Og der holder sammenligningen op: WASP er en fuldt foilende klasse, med en top moderne rig og en fremtidssikret klasse. Som du kan se i videoen forneden her, er der internationale mesterskaber i klassen, og unge sejlere verden over viser stor interesse for bådtypen.

Både kan leases
KDY har nu fået 15 både hjem fra producenten i Kina. Det er Wessel & Vett-fonden som har finansieret købet, og ti af bådene kan leases af sejlere som vil lære at sejle en foilende båd. Syv af dem får hjemmehavn i Skovshoved Havn, de resterende tre i Rungsted. De sidste fem er til salg.

Unge sejlere deler båd
”Alle er booket allerede”, fortæller Mads Ehrhardt fra KDY. ”Der er typisk 2-3 sejlere, der er gået sammen om en båd. Er der flere, der er interesserede, kan vi nok finde en løsning, så bare tage kontakt til os”, siger han.

Ny generation sejlere
KDY ser investeringen som et skridt mod at skabe en ny generation sejlere, som kan gøre sig gældende i fremtidens internationale sejlsport.
Der er stadig to både til salg, så hvis du har lyst til at prøve foiling i den tilstundende sæson, er muligheden der altså stadig.