Millionsatsning til dansk Foil projekt

Related Articles: Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet, Kommentar: Derfor er SailGP interessant for os alle, SailGP: Rockwools succeskriterier? Få svaret her..., Stort dansk foil-stævne tager form

Siden ilden blev tændt for første gang ved OL i 1896 har ingen sport taget så mange guldmedal¬jer hjem til det ganske land, som sejlsporten. Men tilbuddet til de unge halter efter og det kan koste på sigt. Det skal en ny million-satsning i “flyvende både” rette op på.

I sidste uge fik Dan¬mark sit første professionelle hold i SailGP - sejlsportens “Formel 1”. Nu er turen så kommet til ungdommen - og de fremtidige medaljehåb.

KDY, har med støtte fra Wessel & Vetts Fond, lavet en million-investering i fremtiden og købt 10 Waszp-både. Der skal nemlig sættes ind nu, hvis Danmark, som førhen, skal til tops på OL-podiet.

“Danmark har altid været førende indenfor sejlsporten, og for at kunne bibeholde den position, skal vi naturligvis følge med tiden. Der er foiling, og Waszp ikke til at komme udenom” udtaler formand for KDY, Carl Erik Kjærsgaard, og fortsætter “foiling er en innovation indenfor sejlsporten, men som med alt nyt, tager det tid at mestre. Derfor kan vi ikke risikere at vente, imens de øvrige sejlnationer sætter i gang. Vi skal også have OL-medaljerne hjem i fremtiden”

De lynhurtige både, der er blevet virale hits på sociale medier fordi de når topfarten på SMÅ 30 knob på få sekunder, appellerer til ungdommen, men er også teknisk udfordrende.

Elvstrøms tunge arv
Og det er en tung arv, der skal leves op til. Sejlsporten har hentet 28 OL-medaljer hjem, og sejlerikonet Paul Elvstrøm, holder fortsat titlen som den danske atlet med flest OL-guldmedaljer om halsen. Dog har sporten kæmpet med den brede appeal, men det kan de nye både være med til at ændre på, understreger KDY-formanden.

“Jeg ville helt sikkert kalde bådene for ekstrem-(sejl)sport, og jeg tror, det vil friste både elite og mere almindelige mennesker, som hungrer efter at få pulsen op” afslutter Carl Erik Kjærsgaard.

Foiling er repræsenteret på OL-programmet i Tokyo 2020 for første gang med katamaranen Na¬cra 17, men det forventes at der vil komme endnu flere bådklasser til i de kommende år.  Den nye flåde af Waszp kommer i vandet i 2020 og KDY vil afholde de første officielle stævner i august og september 2020.
America's Cup

Prada Cup dag 2: Gense nattens sejladser

America's Cup

Prada Cup i gang: Sir Ben rejser sig fra asken

Vendée Globe

Boris Herrmann på podiet?

Udvalgte artikler *