fbpx

Trickle down effekten

20,00 DKK

Når du til sommer er ude at nyde din velprøvede cruisingbåd, så send en taknemlig tanke til de professionelle sejlere, der har kæmpet sig over verdenshavene. De har forbedret din båd og dit udstyr og dermed den oplevelse du har, når du sejler.

Det er nemt at tro, at din båd og det udstyr du bruger om bord ikke har noget som helst at gøre med det der sker i sejlsportens ekstreme ende – professionelle race som Vendée Globe, Volvo Ocean Race, America’s Cup eller Mini Transat. Men faktum er, at turbåde altid har hentet inspiration, designløsninger og teknologi fra kapsejladsbåde. Og det har ført til radikale forbedringer for tursejlere. Det samme sker i øvrigt i bilbranchen. Fænomenet har endda et navn: ”Trickle-down effekten”.
Med andre ord: Når det regner på præsten, drypper det på degnen.
Velsejlende båd godt for alle
Hvis man tænker en smule over det, er det ikke så mærkeligt. I kapsejlads handler det selvfølgelig om at sejle hurtig – men der er også andre ting på spil.
Lad os starte med farten: Det er ikke uinteressant for tursejlere at sejle hurtigt. Effektiv og hurtig sejlads er sjovere og mere tilfredsstillede for de fleste. At sejle en båd som sejler godt, og som udnytter natur-kræfterne på en effektiv måde, er en oplevelse de fleste sætter pris på. Rækkevidden bliver også længere. Desuden er man mindre udsat for dårligt eller hårdt vejr, hvis man kan bevæge sig hurtigere på vandet.

Pris: 20 kroner / BÅD 549 9 sider

Kurv

Din kurv er tom!