fbpx

En million til ny ungdomsbåd

20,00 DKK

TORM Fonden har afsat en million kroner til en ny dansk juniorkølbåd. Unge sejlere prøvesejler nu flere både, og Dansk Sejlunion vil lytte til dem. Tre kandidater slås om status som den nye juniorkølbåd.

Dansk Sejlunion vil pege på en sportsorienteret, lille kølbåd, som skal være et defineret alternativ for alle de unge sejlere, der ellers vokser ud af jolleklasserne - og derefter forsvinder ud af sejlsporten. Projektet er inspireret af den støtte, som tidligere er givet til indkøb af RS-Feva-joller. Målgruppen for projektet er bred, og omfatter sejlere helt fra 13-årsalderen. I praksis vil de første 20 både der bestilles, få en reduktion i købsprisen svarende til ca. 50.000 kroner.

Valget træffes i efteråret

Der er tre kandidater er: Open 7,50, CB66 og Seascape 18. Det endelige valg sker i efteråret på basis af tilbagemeldinger fra ungdomssejlere, der har prøvesejlet alle tre både.

Det er ikke nødvendigvis kapsejlads der er det mest centrale – hvis tilbagemeldingerne fra de kommende brugere går i retning af mere turorienterede aktiviteter, vil der blive lagt vægt på det, når valget af bådtype skal træffes.

Pris: 20 kroner, fem sider.

Kurv

Din kurv er tom!