fbpx

DS' indkaldelse: Hvorfor undlades vigtig information?

Related Articles: Hvem skal være ny formand for Dansk Sejlunion?, Kære Line, lad nu den nye formand sætte sit nye team, Line Markert ønsker ét år mere som formand – men kan hun det? Adv. Henrik Andersen giver sit bud, Uenighed splitter parterne - Chistian Lerche stopper som direktør i Dansk Sejlunion
Inkluder i Newsletter: Ja

Juleferien står for døren, de fleste holder ferie og ét er sikkert, der er stort set ingen aktivitet i sejlklubberne de næste 2-4 uger - måske en enkelt nytårskur eller to, rundt omking?

Dansk Sejlunion har, som deres vedtægter siger de skal, indkaldt til generalforsamling 2024 samt informeret om, hvordan klubberne stiller kandidater til bestyrelsen og indsender forslag til generalforsamlingen her i ugen op til jul - 12 uger før generalforsamlingen. Klubberne skal 8 uger før GF - den 20. januar beslutte sig for, hvilke kandidater de eventuelt ønsker at indstille til DS bestyrelse, samt hvilke forslag de ellers måtte ønske at stille til generalforsamling 2024.

Den relative korte tidshorisont, sammenholdt med tidspunktet på året, hvor man sagtens kunne forestille sig at rigtig mange holder ferie til ind i januar, levner ikke mange muligheder for, at klubberne kan tale sammen om, hverken forslag til kandidater eller forslag til andre vigtige områder i DS regi. Du finder information om DS generalforsamlingen her. 

Valg af formand til marts 2024
I 2024 skal der vælges formand samt tre bestyrelsesmedlemmer på generalforsamlingen den 16. marts. I forbindelse med at sejlunionen indkalder kandidater til valg på generalforsamlingen, skriver DS på hjemmesiden:

”Der skal i henhold til vedtægterne på lige år vælges formand og op til tre bestyrelsesmedlemmer for en periode på to år samt en suppleant for en periode på et år. Formand Line Markert er på valg og er villig til at modtage genvalg. Bestyrelsesmedlemmerne Ditte Juul Kristensen, Jakob Frost og Jens Kofoed er på valg og er villige til genvalg. Peter Toft er på valg som suppleant og er villig til genvalg. Der kan opstilles yderligere kandidater fra klubberne.

Det er sejlklubben, som indstiller kandidater til bestyrelsen – både kandidater til formandsposten, bestyrelsesmedlemmer og suppleant.

Benyt skemaet til kandidatindstilling her, og send indstillingen afsted til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 20. januar 2024.”


Hvor sandsynligt er det, at der overhovedet kommer nogle kandidater fra klubberne til hverken formandsposten og/eller bestyrelsesposterne - med så kort en frist, og så i en periode hen over jul og nytår? 

Troværdig kommunikation?
DS skriver i deres indkaldelse altså intet om problemstilling, at Line Marker kun kan vælges for ét år, og dermed omgås Unionens vedtægter - hvorfor undlades så vigtig en information? Efter Bådmagasinets artikel tilbage i oktober, hvor vi rejste spørgsmål ‘Hvem skal være den nye formand for DS?’ gik der kun få døgn før Line Markert fortalte på sin Facebook side, at hun stiller op til genvalg som formand – men kun for ét år.

Hvorfor kun ét år?

Line Markert har altså selv erkendt, at hun kun kan fortsætte ét år. Den skæve situation opstod, da Hans Natorp forlod posten midt i en valgperiode for at koncentrere sig om sin valgkampagne om at blive formand for DIF, og Line blev derfor første gang valgt for kun ét år. Herefter er hun blevet genvalgt tre gange for 2-årige perioder jævnfør vedtægten og har til marts 2024 siddet syv år på posten, ud af de maks. 8 år man kan bestride hvervet på en bestyrelsespost.

Det er jo en ærlig sag samt et positivt signal, at Line gerne vil fortsætte ét år som formand for DS. Det er dog knapt så troværdigt, at DS fravælger at nævne dette i sin information, men forbigår det i stilhed – og ligefrem skriver at formanden vælges for en 2-årig periode! Dette er ikke korrekt, og måske knapt så troværdigt, at undlade så vigtig en information i indkaldelsen!