EYotY: JPK i Cruising mode

Related Articles: Finot Conq’s chef designer: Scow-bow klart hurtigst

Franske JPK har over det seneste årti slået sit navn fast som et top-brand, når det gælder shorthanded kapsejlads. Værftet kan imidlertid mere end det, hvilket de beviser med JPK 39 FC, på årets test ifm. European Yacht of the Year.

Vi er kommet til at kende dem fra vores hjemlige sejladser som Vegvisir Race og Silverrudder Challenge - bådene fra JPK. Det har været når tyskere som Andreas Knabe og Michael Höfgen har domineret løbene i Keelboat medium-klassen i JPK 10.30.

Sejlerferie efter Atlant-krydsning
Men med JPK39 FC viser værftet, at man i den grad interesserer sig for cruising. Faktisk er cruising en meget vigtig del af det at være sejler for værftejer Jean Pierre Kelbert:

– Jeg har jo sejlet masser af kapsejlads (blandt andet Atlant-sejladsen Trans-Quadra og Fastnet Race, red.), men når jeg har ferie tager jeg afsted med familien i tre uger. Jeg kender som reglen nogen fra JPK-familien, hvor vi kan bytte eller leje et sted i Europa. Og på den måde sejler vi altid nye steder - i år var vi Sardinien rundt.

Fra sprayhood til kul-spryd
Derfor er comfort i cruising-mode vigtig. Det skal være behagelig, men det skal også være sjovt at sejle båden, hvilket manifesterer sig når man går fra det beskyttede cockpit bag den Hallberg-Rassy-inspirerede sprayhood til fordækket, hvor et 1,2 m lang kulfiber bovspryd kan trækkes frem når gennakeren skal sættes.

Lader lyset bryde ind
Derudover - båden sejler godt. Den har en flot skroglinje. Man kan vende sig til dens ruftag. Om læ forstærker den bevægelsen startet af franske RM, og som vi genser i år hos Pogo 44 - en generation af både, hvor man lader lyset kommet ind, hvilket giver en skøn lys salon med stort set 360 grader udsyn.

Følg med
Læs mere om testene i forbindelse med konkurrencen European Yacht of the Year. Det er i magasinet, hvor vi taler med designere og konstruktører om deres både og om de tendenser inden for udvikling og design,