Unge talenter samlet i Skovshoved

Related Articles: 'Kirke' skadet - misser SailGP debut, Citat 'RIP SailGP' - Jonas Høgh, det er noget sludder!, Endelig officielt - Dansk SailGP en realitet, Her kan du møde Denmark SailGP Team presented by Rockwool, Jens Birgersson, CEO Rockwool: ”Miljøvinklen er afgørende for os”, Jonas Høgh fra SailGP-træning i New Zealand: ”Så mange foilende vendinger og bomninger som muligt” , Kommentar: Derfor er SailGP interessant for os alle

Tredive af Danmarks mest lovende talenter deltog i det første #ROCKTheBoat Academy i Skovshoved Havn i weekenden. Her fik de den ultimative coachingoplevelse med Team Rockwool Racing, som skal repræsentere Danmark ved næste sæson i SailGP – deltagerne fik endda chancen for at sejle med på Team Rockwool Racing folierende GC32-båd.

På #ROCKTheBoat Academy, der er et samarbejde mellem Rockwool og Denmark SailGP Team-atleter, fik de unge sejler udover masser af timer på vandet coaching og tips fra nogle af verdens bedste sejlere, herunder den danske skipper Nicolai Sehested, olympisk mester Martin Kirketerp, America's Cup-vinder Tom Johnson og flerdobbelte verdensmester Rasmus Køstner. Det trænerteam fås nok ikke bedre, basta. 

'Det har været en fantastisk weekend her på #ROCKTheBoat Academy, og det er alt sammen takket være Rockwool for at have støttet vores Team Rockwool Racing-initiativ,' sagde Sehested, der med sine bare 30 år er den den yngste rormand på SailGP-startlinjen. Han fortsætter:

'Vi vil inspirere de unge atleter til at drømme stort, og der er et stort potentiale og talent i denne gruppe - vi kunne godt se på nogle af Danmarks fremtidige SailGP-atleter her. Vi er især glade for at se næsten en 50-50 i forhold til køn, hvilket virkelig er opmuntrende for den næste generation af dansk sejlsport.'

De unge sejlere, der var mellem 13 og 22 år, blev delt i to klasser - Waszp og 29er - og fik personlig coaching på vandet plus taktiske racetips og råd om, hvordan man kan blive en professionel atlet.

'Det er dejligt at få nye inspiration og synspunkter fra coacherne. Det har været så dejligt at høre deres historier og få deres råd,' fortæller Clara Røskjaer Mogeltoft Nielsen, der er en af akademiets unge sejlere.

Rockwool CEO Jens Birgersson tilføjer: 'Dette handler ikke kun om Rockwool, det handler om fremtiden for sejlads i Danmark. Vi ønsker at linke strategien fra F50 i SailGP for at inspirere disse unge til at prøve hurtige, folierende både, så de en dag kunne sejle til Danmark i SailGP.'

Søndag formiddag blev sejlernes kondition og fysik sat på prøve med en #ROCKSolid træning, anført af holdets to yngste SailGP-atleter Hans-Christian og Lars-Peter Rosendahl på 23, der tilmed er tvillinger.

Tvillingbrødrene er selv voksede op med at sejle ud af Skovshoved og befinder sig nu som to af de hotteste nye navne i SailGP.

'Det har været fantastisk at se gruppen udvikle sig de sidste par dage. Det er på en måde cirkularitet - vi kommer tilbage for at lukke cirklen. Det er her, vi lærte at sejle, så det er meget sejt at være tilbage og hjælpe den næste generation med at udvikle sig og have det sjovt. Naturligvis slutter cirklen ikke her for os, den bliver bare større,' siger Hans-Christian.

Akademiet i Skovshoved Havn er den første af to #ROCKTheBoat Academy-sessioner, der finder sted denne sommer – den næste finder sted den 15. til 16. august i Århus.