Sådan undgår du parforholds-skænderier om bord. Se video

Related Articles: God sommer – opfør jer ordentlig, Mads og Bettina: Sommertur på svensk, Sommerhusbåd i havnen

Vi har alle været vidne til både der ankommer en havn, med et par om bord, hvor tonen og stemningen under havnemanøvren ikke ligefrem var positiv. Mange af os har endda selv prøvet at være om bord på den båd.

Fremkalder stress
Og havnemanøvre er ikke den eneste situation om bord, som nemt kan fremkalde stress, og dermed udløse kommunikationsproblemer og skænderier i parforhold. Vi kender det godt: Man tilbringer stort set 24 timer i døgnet sammen, på meget lidt plads, under forholdsvis primitive forhold, og der opstår tit krævende situationer, som vi ikke håndterer på samme måde.

Langtursejlerne har erfaringen
Et folkefærd som har den problemstilling inde på livet mere end nogen andre, er langtursejlerne. De fleste kender deres liv fra glorificerende youtube-videoer, TV-udsendelser, artikler eller bøger, men de møder også udfordringer, som sjældent kommer frem. Men som kan være meget lærerige, hvis de formidles med bevidsthed, og med brug af erfaringer som kan komme andre til nytte.

screen shot 2020 07 16 at 11.44.16

Sailing Project Atticus
Det er tilfælde i den video du finder her. Og den kommer til tiden: Mange af vores læsere er ude på årets sommertogt lige nu. Vejret er mildt sagt omskiftelig. Man er nødt til at tilbringe hele dage i havn, fordi vejret ikke er til at sejle i. Spændinger kan nemt opstå om bord. Netop det har Desiree og Jordan fra Youtube-kanalen Sailing Project Atticus oplevet en hel del af, under deres fem år lange rejse.
Det har de gjort sig en del tanker om, og dem finder du serveret her: