Grundstødte sejlere fik stor bøde

Related Articles: Politiet står til søs – det gælder sikkerhed, Sørg nu for orden i sagerne - politiet stikker til søs

Speedbåd med otte personer ombord blev i tirsdag slæbt retur til havnen i Holbæk af politiet.

En nybagt speedbådsejer fik ikke ligefrem en drømmestart på sin jomfrusejlads, da han sammen med syv venner om bord blev kontrolleret af det maritime politi i Holbæk Fjord.
Ingen ombord var iført en redningsvest, og ejeren havde ikke sine forsikringspapirer i orden. Personerne kan nu se frem til en bøde på 1500 kroner pr. næse for at sejle uden vest, mens den manglende forsikring bliver takseret til 1000 kr. En samlet bøde på 13.000 kr.

Midt- og Vestsjællands Politi oplyser i døgnrapporten, at den nye speedbådsejer under sejlturen med vennerne var kommet ind på så lavt vand, at båden var grundstødt, og de kunne ikke få gang i motoren igen. Med hjælp fra politiet blev båden slæbt tilbage til Holbæk Havn.

Den maritime kontrol i Holbæk Fjord fandt sted mellem klokken 19 og midnat, og i alt fik politiet kontrolleret ni motorbåde, otte speedbåde og to sejlbåde. Tre personer er blevet sigtet for ikke at have medbragt dokumentation for ansvarsforsikring på fartøjet. To sigtet for at have glemt speedbådscertifikatet og to skippere blev desuden sigtet for manglende redningsveste til personerne ombord.
Kilde: Holbæk Politis døgnrapport.