Sørg nu for orden i sagerne - politiet stikker til søs

Related Articles: Politiet står til søs – det gælder sikkerhed

Det kan blive rigtig dyrt hvis ikke du lige har styr på reglerne.

En enkelt manglende redningsvest om bord koster dig 1.500,- (pr. stk. der mangler, red.) - og styrer 'Lille Peter' uden behørigt bevis, så vanker der hele 5.000 til 'Lille Peter", plus 2.500 til dig som skipper om bord. Så her bringer vi en lille service-meddelelse. Sørg nu for at have orden på tingene.

Nordsjællands Politi har nemlig indledt sine patruljeringer langs kysterne, og på årets første maritime patruljering blev der skrevet sager om spiritussejlads, manglende redningsvest og sejlads uden speedbådskørekort, det skriver sn.dk.

Man skal også på forlangende kunne fremvise dokumentation for betalt forsikring, noget som mange måske ikke lige har styr på at medbringe? 

- Der er nogle ting, som man skal være særligt opmærksom på, når man færdes på vandet. Det handler blandt andet om reglerne for, hvornår man skal have speedbådskørekort og de nye regler om, at det nu kun er den, som er indehaver af et kørekort til en given type fartøj, som må stå bag roret på dette, siger politikommissær Finn Janniche, der er leder af den maritime indsats hos Nordsjællands Politi.

De hurtige og store sejlere skal også huske at passe på de "bløde trafikanter" på og i vandet. De sejlende betjente holder derfor særlig øje med, hvor hurtigt speedbåde og vandscootere sejler og at der bliver holdt afstand til andre i vandet. En vigtig detalje her vil helt sikkert også være 300 meters grænsen for hastighed – sørg for at sejle vinkelret på kysten, til du er ude i åbent farvand, før der bliver givet gas.

- Vi ser særligt på sikkerheden for roere, kajakroere, badende og dykkere. Derfor vil der blive slået hårdt ned på førere af speedbåde og vandscootere, som ikke holder en passende hastighed eller sejler for tæt på andre sejlende eller badende, siger Finn Janniche til avisen. Hvis reglerne ikke overholdes, så kan politiet konfiskere speedbåden eller vandscooteren.

Nordsjællands Politi har den maritime patrulje på vandet frem til efteråret.

politi

Politiet i Københavns Havn er lidt mere 'tuffe' og har fået deres helt egen store alubåd til patruljering. Den store alubøjle med blå blink kan slås ned, så de også kan komme under de lave broer i området. Foto: Søren ØverupKort nyt

EYOTY: Danmark blandt de bedste i verden

World Match Racing Tour

Frederik Fomsgaard Bruun vil genoplive Match Race i Marselisborg

Kort nyt

Luksusyacht til små 4 millioner op i røg

★ Interview & Portræt

★ Nicolas fotograferer fra skyen

Udvalgte artikler *


Produktnyt

Hvis der er noget vi glæder os til...

USA: GM ind på markedet for e-motorer

Der er en ny kat i byen