Øresund sammen…Her kan du ligge gratis

Related Articles: Sejlerfest på Øresund - det kan blive rigtig stort..., Verdens største kølbåds sejlads ?

Formanden for KDY, Carl Erik Kjærsgaard fik tilbage i april en genial ide. På det tidspunkt blev der afviklet et event ’Danmark løber sammen’ – og straks var ideen født, og en ny sejlads på tegnebrættet. "Øresund samme – hver for sig".

En enkelt bøje, midt inde i Københavns Havn, skal danne rammen om sejladsens højdepunkt. Det er målet at blive 1.000 både på Øresund, og bøjen, som vil være placeret i havnebassinet foran den Lille Havfrue, skal rundes mellem kl. 12 og 14 på dagen. Til lejligheden får sejlerne lov til at benytte det store Kronløbet, som ellers til dagligt kun er forbeholdt erhvervstrafikken.

Om du sejler med sejl- eller motor, spiller ingen rolle, formålet er at vise omverden, hvordan vi som sejlere kan skabe en folkefest til søs. Det er vigtigt at understrege at der ikke er tale om en kapsejlads, men en eskadresejlads på Øresund, fra Gilleleje i nord - til Køge i syd, fortæller Kjærsgaard til Bådmagasinet.

Ligge gratis
For de både som kommer ’langvejs fra’, altså yderpunkterne Gilleleje og Køge, og alle andre havne på vej mod Sundet, så vil det være muligt at ligge ét døgn gratis, enten på vej til sejladsen fra fredag til lørdag, eller når den er overstået, fra lørdag til søndag.

Det er havnene fra syd: Dragør, Kastrup og Lynetten, - og kommer du fra nord: Tuborg, Skovshoved og Rungsted som alle tilbyder en gratis overnatning i forbindelse med sejladsen. Du skal naturligvis oplyse at du deltager i Øresund sammen – hver for sig, når du anløber.

Der er lagt op til folkefest på Øresund - læs mere om den store begivenhed her