fbpx

Sejlerfest på Øresund - det kan blive rigtig stort...

Inkluder i Newsletter: Ja

På vegne af alle sejlere, sejlklubber på Øresund og Dansk Sejlunion, har Kongelig Dansk Yacht Klub taget initiativ til denne “folkefest" på Øresund for alle motor- og sejlbåde.

Inspireret af løbearrangementet 'Danmark løber i april' for en god måneds tid siden, der fik Kongelig Dansk Yacht klub en forrrygende ide. Ønsket er at samle mere end 1000 sejl- og motorbåde på Øresund på én gang for at vise, at nu kan vi snart være sammen alle sammen delvis igen under pandemien.

Vi ønsker at skabe en begivenhed, der en gang for alle – forhåbentligt – viser, at nu er vi kommet lidt videre alle sammen. Det er fællesskabet blandt alle sejlere, der synliggøres og skal fejres. At uanset hvad vi sejler, er vi fælles for vores glæde ved havet. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er en kapsejlads, men en eskadresejlads på Øresund startende fra Gilleleje og Køge, med det mål at vi alle runder et mærke i Københavns Havn, udlagt ved Den lille Havfrue, lyder meldingen fra den Royale klub.

43 deltagende sejlklubber

Hele 43 klubber bakker op om denne spændende begivenhed. Fra Gilleleje i nord - over  Hornbæk, Helsingør, Snekkersten, Espergærde, Humlebæk, Sletten, Nivå, Rungsted, Vedbæk, Taarbæk, Skovshoved, Hellerup, Tuborg Havn, Svanemøllen, Klubber i Københavns Havn, Langelinie, Sundby, Kastrup, Dragør, Brøndby Strand, Ishøj, Vallensbæk og Køge i syd, alle med involverede sejlklubber. 

Starten fra de nævnte havne organiseret af de enkelte sejlklubber, visse havne med flere sejlklubber i samarbejde og fælleskabets ånd. Man skal afgå fra sin hjemhavn og sejle gennem Øresund for så at runde et mærke i Københavns havn mellem kl. 12.00 og 14.00 på dagen, lørdag den 13. juni. Mærket vil blive udlagt ved Den lille Havfrue.  

Både fra de sydligste havne kan måske samles i Dragør eller Kastrup aftenen før, og både fra de nordlige havne kan måske samles i Rungsted, Skovshoved eller Tuborg havn fredag aften, så lørdags sejladsen ikke bliver uoverkommelig i sømil.









Kapsejlads

Første officielle DM i singlehand sejlads er en realitet 

Kapsejlads

Sejlerlandsholdets sidste store test før OL

Kort nyt

Podcast: Ny episode - hvorfor egentlig sejle?

Havne

Christiansø Havn skal igennem kæmpe renovering

Bådudstillinger

Ancora Yachtfestival – tre intense dage

Kort nyt

Krigsveteraner får hjælp til at komme ud at sejle 

Bådudstillinger

Boat Show i Fredericia for 30. gang

★ Artikel

★ Sejlads i det nye klima

Kort nyt

Tyveri lammer driften af historisk skib i Helsingør





Udvalgte artikler *