80-årig solosejler vælter 360 grader

Related Articles: Bør sikkerheden øges på lange singlehand sejladser ?

Svenske Svend Yrvind er 80 år, og lægger snart ud på en singlehand-sejlads fra Sverige til New Zealand. Der bliver kun ét stop undervejs (Madeira). Båden er 18 fod, og har fire kvadratmeter sejl fordelt på to små firkanter, hængt op på korte master.

0817 yrvind segeln 042

Første version måtte opgives. Den nye båd skal prøvesejles nu, og afgang til New Zealand er sat til april.

Små, enkle både
Yrvind er en legende i vores broderland. Han er både filosof, designer, bådebygger og ikke mindst en gudsbenådet sejler, som har sejlet jorden rundt et stort antal gange – tit i originale, og ikke mindst små både, som han selv har tegnet og bygget.

yto2ontzoji6imlkijtpoje1ota3nzm7czoxoij3ijtpojewmja7czoxoijoijtpojuzodtzoje6immio2k6mdtzoje6inmio2k6mdtzoje6imsio3m6nda6ija5ngnjm2zkndvmmjg2yjlmmmflogy4nzlmmwy3mtc5mjvmymeyzdeio30

Andet forsøg
Første version af Exlex, som båden hedder, måtte kassereres sidste år, da Yrvind måtte opgive sejladsen til New Zealand. Båden var for langsom, usikker og svær at håndtere. Den nye version er modificeret, og er snart klar. Afrejse for andet forsøg er sat til april.

Ikke problem i lille båd
I videoen her forneden kan du se en stabilitets-prøve, hvor Exlex bliver rullet hele vejen rundt – med 80 år gamle Yrvind inde i. ”Det blev en lidt hårdere og hurtigere rulning end forventet”, sagde Yrvind bagefter, ”og jeg ville ikke tabe min dyre telefon, som jeg holdt i hånden. Så jeg faldt jo. Men jeg kom ikke til skade. Det er ikke noget stort problem at vælte rundt i en lille båd”.

Yrvind holder foredrag under bådmessen i Gøteborg kommende weekend. Vil du læse mere om denne spændende og aparte Singlehand sejler, så bragte vi en artikel om Yrvind i vores søstermedie BÅD 546, som du i dagens anledning får gratis adgang til her:

BÅD546

Se Sven Yrvind vælte rundt i sin lille båd: