fbpx

Sponsor sender ros til Waterz

Related Articles: Frivillige fra hele landet holder WATERZ flydende, Waterz: De tager livtag med Vesterhavet , WATERZ: Nye tiltag er kommet for at blive - arrangøren melder om stor succes

Nordens største vandsportsfestival Waterz i Hvide Sande kan se tilbage på et travlt år, hvor man lagde vand til to Danmarksmesterskaber, en afdeling af DM i surf og andre vandsportsaktiviteter, der fortsat er med til at cementere Ringkøbing-Skjern Kommune som en af landets førende vandsportskommuner.

- Det har været hektisk og vi har skullet omstille os hele tiden i forhold til den virkelighed, myndighederne har meldt ud i kølvandet på Covid-19. Man kan sige, at hvor vi normalt laver én plan for at afvikle hele årets aktiviteter, har vi i år lavet en plan for hver enkelt aktivitet, udtaler Projektleder Katrine Kock Frandsen fra Waterz.

Tilfreds med årets aktiviteter
Hun er tilfreds med den brede vifter af aktiviteter, det blev muligt at gennemføre med skiftende forsamlingsforbud, skiftende åbne og lukkede grænser og så videre.

- Det er sådan, det er. Heldigvis har vi et erfarent hold, der i år har bevist, at vi lynhurtigt kan sadle om og veksle umiddelbart negative meldinger til noget positivt. Vi har kunnet mærke på surferne, at det er noget, de har været utroligt glade for, slår Katrine Kock Frandsen fast.

Covid-19 betød blandt andet, at den store Waterz weekend i september, blev beskåret deltagermæssigt - ikke mindst fordi grænserne var lukkede.

- Vi manglede vores udenlandske deltagere fra blandt andet Tyskland. Til gengæld afviklede vi DM i Kitesurfing, DM i SUP blandt andet med et race over Ringkøbing Fjord, den første danske Oceanman/Oceanwomen for Kystlivreddere og endeligt en afdeling af DM i Surf. Herudover afviklede vi i oktober Noerstick Waterz Windsurfing Race. Det kunne alt sammen lade sig at gøre, fordi vi spredte aktiviteterne over hele vores store område og fordi vi aflyste alle sociale arrangementer, der ellers er en vigtig del af hele Waterz-oplevelsen for deltagerne, fortæller Katrine Kock Frandsen.

Og helt naturligt - så har WATERZ også haft færre deltagere i år end sidste år.

- Vi bakker helt og fuldt op omkring myndighedernes anvisninger og har tilpasset os løbende. Det er gået uden problemer af nogen art. Fordelen med vandsport er, at vandsport i forvejen udøves med stor afstand mellem deltagerne ude på vandet, påpeger Katrine Kock Frandsen.

Sponsor glad for indsatsen
Hos hovedsponsor Esmark Feriehusudlejning A/S er der ros til Waterz.

- De har formået at skabe en bred pallette af vandsportsaktiviteter i en svær tid, og har fået området på landkortet og dermed været med til at få flere danskeres øjne op for, hvilke fantastiske muligheder, der findes for at dyrke vandsport, når man vælger en ferie i et sommerhus i Ringkøbing-Skjern Kommune. Vi ved, at det har haft betydning for feriebookinger men også sommerhussalget, og det er selvfølgeligt også noget, vi er glade for, siger Salgs- & Marketingdirektør Thomas Christiansen, Esmark Feriehusudlejning A/S.

Den melding glæder Katrine Kock Frandsen, der lige nu er i gang med at lægge sidste hånd på 2021 udgaven af Waterz.

- Vi arbejder også på en model, hvor vi kan gennemføre Waterz i en ny udgave i tilfælde af, at vi stadig er underlagt én eller anden form for begrænsninger i forhold til forsamlinger mv. til næste år. Vi forventer at kunne offentliggøre programmet i starten af det nye år, slutter Katrine Kock Frandsen.