Frivillige fra hele landet holder WATERZ flydende

Det ser let ud, når surferne til WATERZ laver spring i bølgerne på Sydstranden i Hvide Sande, padler over Ringkøbing Fjord eller racer afsted med deres kite på vandet ved surfcentrene nord og syd for Hvide Sande.

Der ligger dog lang tids forberedelse bag både surfernes indsats, men også at skabe de rammer, som surferne har at sejle indenfor. Selvom projektleder Katrine Kock Frandsen er tovholder, kan hun slet ikke gennemføre WATERZ uden en stor gruppe frivillige hjælpere.

- vi har omkring 120 frivillige i gang til WATERZ og de laver alt fra at bemande dommerbåde, sørge for sikkerhed, lave mad, køre deltagere til/fra lufthavnene, tage sig af de sociale aktiviteter. Der er ikke den ting, de ikke er involveret i. Uden dem ingen WATERZ, slår Katrine Frandsen fast.

Sigurd fra Varde er vild med Hvide Sande
En af de frivillige er 25-årige Sigurd Klemmensen. Han bor sammen med kæresten i Varde og er ved at afslutte hans uddannelse som Civilingeniør i offshore energisystemer. Han er vild med vand og Hvide Sande.

- min far har været en meget aktiv windsurfer hele min barndom, så man kan vist roligt sige, at jeg har fået det ind med modermælken. Som familie har vi altid brugt næsten hele af vores sommer ved vandet, griner Sigurd.

Han skynder sig at påpege, at han ikke er nogen ”pro” ude på vandet.
- jeg er både aktiv på Wakeboard, Windsurf og SUP. Udover at være aktiv inden for vandsport, så går det meste af min tid med at dyrke mountainbike på eliteniveau samt være meget aktiv i miljøet omkring dansk mountainbike, fortæller Sigurd.

Specielt en gren af vandsport, tiltaler ham:
- jeg elsker Wakeboard, fordi det er en af de få ting, man kan lave på vand, hvor man ikke er super afhængig af vejret. Specielt med det renoverede anlæg i Kabelparken i Hvide Sande, så kan man starte bilen fra Varde og være sikker på at komme på vandet og få en god oplevelse, fortæller Sigurd.

Men også Windsurfing ligger højt på listen.
- Windsurfing er bare sjovt, jeg elsker farten og hvordan man hele tiden kan perfektionere sig for at blive lidt hurtigere. Det er til gengæld mere afhængigt af vinden, og det derfor altid rart at have Wakeboardet med i bilen også, forklarer Sigurd.

Han er, som rigtigt mange danskere denne sommer, også sprunget på bølgen med Stand up Paddle.

- SUP har mange af de aspekter, som Mountainbike har, i form af hårdhed og udholdenhed. Det synes jeg er super sjovt, og man ser naturen fra en helt anden side, specielt når man bevæger sig rundt på de danske åer, påpeger Sigurd.

Han er tit at finde på vandet ved Bork Havn eller Hvide Sande, der begge ligger tæt på bopælen i Varde.

Fasttømret hold og gode oplevelser
På vandet er han også til september og oktober, når årets WATERZ Festival afvikles som WATERZ DAYS - spredt ud over flere dage på grund af pandemien.

- jeg har været med siden starten, de første mange år som gast hos min far i den gode gamle orange SWK båd. Efter jeg er blevet ældre, har jeg for det meste fået lov at være styrmand på min egen båd med forskellige nye gaster, fortæller Sigurd Klemmensen.

Det kan godt være en barsk oplevelse.
- forholdende på Ringkøbing Fjord kan være forholdsvis barske i september og oktober og jeg vil mene, at jeg har hjulpet min andel af trætte surfere i sikkerhed gennem årene. WATERZ er altid en weekend, jeg ser frem til i løbet af sommeren og jeg elsker at være aktiv hjælper til denne event, fortæller Sigurd.

Også fordi WATERZ er der, man møder alle dem, man måske ikke ser i det daglige og hvor man samtidigt kan møde hele det danske surf miljø.

- WATERZ samler meget af vandsporten til ét event, og selvom vejret måske ikke lige er til din event, så er der rig mulighed for stadig at opleve action i løbet af weekenden. Man møder også mange forskellige grupper og til den samlede fest lørdag snakker og hygger man på tværs af sportsgrene. Det ser jeg stor værdi i, fortæller Sigurd.

Han er stensikker på, at WATERZ er med til at sætte Ringkøbing-Skjern Kommune på verdenskortet.

- sådan en weekend med garanti for action gør, at mange finder vej til området denne weekend. Man er sikker på, at man kan opleve nogle konkurrencer og på den måde kan det skabe sikkerhed for action og oplevelser og dermed et incitament til at besøge området, påpeger Sigurd Klemmensen.

Han er igen i år at finde på vandene omkring Hvide Sande, når WATERZ DAYS afvikles første weekend i september med blandt andet DM i Stand Up Paddle og DM i Kitesurfing 2020 og en lang række andre spændende aktiviteter. Første weekend i oktober gælder det så WATERZ Noerstick Windsurf Race 2020, der samler landets bedste windsurfere til race på Ringkøbing Fjord.

Man kan se hele programmet på www.waterz.dk

sigurd 2

Ved WATERZ er der ifølge Sigurd Klemmensen et stærkt venskab mellem de frivillige og hver dag sluttes af med en øl.Kapsejlads

Congressional Cup: Emil Kjær - lige ved og næsten…

★ Test af motorbåd

★ Motor: Hvad er bedst, påhæng- eller indenbords?

Kapsejlads

Silverrudder: Jubilæumsår blev også rekordernes år - 'Tri'...

Kort nyt

Aftale sikrer landets første autonome og emissionsfrie...

Kapsejlads

Følg deltagerne i Silverrudder

Kapsejlads

GC32: Hvem kan slå Alinghi ?

Kapsejlads

Knarr DM: Suveræne Søderlund sejrede

Kapsejlads

Emil Kjær klar til Congressional Cup - havde kommende...

Sejlsportsliga

Sundby WOW stævnet – netværk og sejlads...

Udvalgte artikler *