fbpx

Rindom fravalgte EM – ingen danskere i nærheden af topplaceringer

Related Articles: DEL I: Hvor står dansk sejlsport her to år før OL?, DEL II: Hvor står dansk sejlsport to år før OL i Paris?, Del III: Hvordan går det med talentudviklingen i dansk sejlsport ?
Inkluder i Newsletter: Ja

Dansk sejlsport måtte nøjes med én eneste medalje i OL-klasserne ved årets verdens- og europamesterskaber. Ingen andre sejlere kom i nærheden af medaljer i årets løb, hverken fra Sejlerlandsholdet eller Udviklingslandsholdet. Heller ikke ved årets sidste mesterskab for ILCA 6 og ILCA 7 i Sydfrankrig.

Det blev - selvfølgelig - Anne-Marie Rindom, der sørgede for Danmarks eneste mesterskabsmedalje, efter OL-guldmedaljen og en 9 måneder lang og velfortjent pause fra sejlsporten.

Hvorfor kun én dansker til ILCA 6 EM?
Seks ud af top 10 ved det nyligt afholdte VM i USA, deltog i ILCA 6 EM i farvandet ud for Hyeres i Sydfrankrig, som var det sidste mesterskab for OL-klasserne i 2022. Verdensmesteren Anne-Marie Rindom valgte ikke at stille op, og i hendes fravær vandt polske Agata Barwinska mesterskabet. VM sølvvinderen Maud Jayet fra Ungarn gentog bedriften - vandt også sølv ved EM, og en af Rindoms evige rivaler, hollandske Marit Bouwmeeter vandt bronze.

Eneste danske kvindelige ILCA 6 sejler, som deltog i årets EM var Anna Munch. Hun blev tidligere nr. 22 ved VM og her ved EM blev det til en lidt skuffende 20.-plads blandt 95 deltagere.

Anna Munch fortæller om sin EM-deltagelse, at hun slutter EM med en klar plan om, hvad der skal ændres. Hun er selv ikke videre imponeret over sine præstationer i den forløbne uge, og konstaterer, at hun sejler hurtigt, men tager ’tunge’ beslutninger. Anna erkender, at det eneste gode er, at hun nu ved, hvor arbejdet skal lægges over vinteren. Der er 3 måneder til revanche ved EM 2023, som afholdes allerede i marts – og vi ser forhåbentlig også Anne-Marie Rindom på startlinjen her?

Kigger man DS Udviklingslandshold 2022, så tæller det 7 sejlere, men kun én valgte at stille op til EM. Hvor var mon de 6 andre? Kan man være på Udviklingslandsholdet, hvis man ikke engang deltager i et så vigtigt stævne som EM?

Det ville jo netop give sejlerne gode muligheder for at teste niveauet og samle viden om præcis, hvad man skal arbejde med i træningen i det kommende vinterhalvår. Det spændende spørgsmålet er nu, hvor mange af disse sejlere, som er at finde på det kommende Udviklingslandshold ?

Se resultater for EM ILCA 6.

Lovende ung Horsens sejler i ILCA 7
DS Udviklingslandshold 2022 tæller 5 mandlige sejlere, og de 4 af dem deltog i ILCA 7 EM’et i Hyeres, og det er meget positivt i forhold til de kvindelige sejlere.

Horsenssejleren Johan Schubert præsterede en flot 24.-plads blandt 137 deltagere, som talte en stor del af verdenseliten. Johan har dermed vist lovende takter i 2022, hvor han tidligere præsterede en flot 11.-plads blandt 158 deltagere i ILCA U21 VM.

Målrettet intensiv træning vil forventeligt kunne bringe Johan endnu længere frem på resultatlisterne i ILCA 7, og dermed muligheden for at sikre Danmark en OL-nationsplads i klassen næste år ved OL-klassernes samlede VM-stævne i Den Haag, Holland.

De tre øvrige danskere, Andreas Krabbe Christensen (KDY), Nikolaj Borch (Roskilde Sejlklub) og Kenneth Frederiksen (Sønderborg Yacht Klub) måtte tage til takke med beskedne placeringer som henholdsvis nr. 80, 88 og 95.

Se resultater for EM ILCA 7 

Hvor står dansk sejlsport 2 år før OL 2024?
Bådmagasinet har tidligere kigget på, hvordan det er gået for de danske OL-sejlere i sæson 2022, samt hvordan det går med talentudviklingen i dansk sejlsport. Med kun én mesterskabsmedalje i 2022 i en OL-klasse, er der relativt langt til dét niveau som Sejlerlandsholdet havde for blot to år inden sidste OL.

Kravet til Sejlerlandsholdet er VM top-10 placeringer. Det bliver derfor spændende at se, hvordan DS sportschef sammensætter Sejlerlandsholdet for 2023, når der kun er én eneste dansk OL-sejler, som har levet op til kravet her i 2022. Samtidig skal DS forhandle støtte fra Team Danmark til OL-sejlerne i 2023, og her vil der også kun være én sejler, som kan karakteriseres som ”verdensklasse atlet”, nemlig Anne-Marie Rindom.

Så hvor står dansk sejlsport egentlig 2 år før OL 2024 - med reelt 1½ år til start? Hvor kan man skimte medaljepotentiale, og hvor må man spejde langt efter top 10 placeringer og medaljemuligheder?

I artiklen DEL I: Hvor står dansk sejlsport to år før OL 2024? kiggede vi på 49er, 49erFX, ILCA 6 og Nacra 17, hvor der er besætninger med OL-medaljepotentiale ved kommende OL.

I artiklen DEL II: Hvor står dansk sejlsport to før OL 2024? kiggede vi de øvrige 6 klasser, og her er der kun få lyspunkter, blandt andet Johan Schubert.

Og i denne sammenhæng er det jo også yderst relevant at kigge på den næste generation af OL-sejlere, hvor tidshorisonten er OL 2028 i Los Angelos.

Det gjorde vi i artiklen: DEL III: Hvordan går det med talentudviklingen i dansk sejlsport? 

Find alle tre artikler i relaterede artikler herunder. 


Galleri