fbpx

2.-pladsen er i sigte, men truet for Vestas Wind

Inkluder i Newsletter: Ja

Både Team SCA og Vestas Wind fik vristet sig fri af feltet med de øvrige fem både på det sidste stykke op mod Cap Finistere, og den føring har bådene holdt lige siden. Vinden er droppet fra 35 knob og ned til mere komfortable 17-20 knob.

Status er lige nu, at Team SCA fortsat fører med godt 10-11 sømil til Vestas Wind, som også har holdt pæn distance til nr. 3 Abu Dhabi, men afstanden er i løbet af dagen skrumpet ind fra 8 til kun 4 sømil.

Feltet krydser i en nordøstlig vind på omkring 17-20 knob, og hvis vinden holder sig konstant det næste halve døgn, så kommer bådene til at sejle et langt styrbord ben i nordlig retning op mod Lorient på den sydlige del af Bretagne.

Hvis der ikke kommer meget markante vindændringer i retning og styrke, som skaber mere chancebetonede forhold, så er det vanskeligt at se, at de andre både kan true Team SCA på førstepladsen.

Det vil være en stor triumf for kvindebåden at vinde en VOR etape, og de er også den eneste båd, som har vundet to In-shore races.

SCA 02_Ainhoa Sanchez_528

Team SCA har holdt sin føring på ca. 10 sømil siden før Cap Finistere. Foto Ainhoa Sanchez.

Vestas Wind har andenpladsen i sigte, men bagfra ser det ud til at Abu Dhabi måske kan true denne placering. Under alle omstændigheder kæmpes der indædt om placeringerne fra 3 til 7, og med kun relativt få sømil blandt bådene, så kan der fortsat ske ændringer i slutstillingen.

Abu Dhabi ligger fortsat nr. 3, men skarpt forfulgt af Alvimedica, Mapre og Dongfeng

Abu Dhabi’s primære taktik på dette ben har været at holde sig foran Team Brunel, som kom yderligere agterud da de havde nogle problemer med deres J2, {redmod}og ligger nu sidst mere flere sømil op til nærmeste konkurrent.

Dernæst har det været vigtigt or Abu Dhabi at fokusere på at holde sig foran Dongfeng, og gerne med mindst én båd imellem.

Alt andet har været ligegyldigt for skipper Ian Walker, og det passer ham godt, at det netop er Team SCA og Vestas Wind som er foran dem - og ikke nogen af de andre.

Indtil nu er denne taktik lykkedes for Abu Dhabi, som hvis positionerne holder til mållinjen er meget tæt på at have vundet årets Volvo Ocean Race afhængig af Team Brunel og Dongfengs slutplaceringer.

Bådenes forventede ankomsttidpunkt til Lorient skønnes lige nu at være mellem 05.00 og 07.00 i morgen tidlig, hvor der som sædvanlig sendes live fra målgangen.

Det er anden gang at Volvo Ocean Race kommer til Lorient, som har en befolkning på 60.000 mennesker med et opland på omkring 200.000. Så der forventes mange tilskuere på havnen i den kommende uge, ikke kun fra Lorient men hele Bretagne.

En af de ting Lorient er kendt for, er et Museum for Eric Taberly, en af Frankrigs mest berømte sejlere, som blandt andet sejlere i Whitbread Round the World Race 1973-74 samt 1993-94.

Noget andet mange franske kystbyer er kendte for, er at skoleelever tilbydes en ugentlig sejladsdag med gratis træning af sejlere – det er der ikke mange andre lande i verden som kan prale af.









Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord

Kort nyt

Tyv satte stjålne bådmotorer til salg på nettet





Udvalgte artikler *