Hjemmeholdet Camper (rød, til luv) var så tæt, så tæt på en podieplads i hjembyen. Men Iker & Co klarede den lige. Foto: Ian Roman/Volvo Ocean Race

Puma toer - Telefonica treer, med en margen på 93 sekunder!

11-03-2012 11:32 Øyvind Bordal11-03-2012 10:32 - Øyvind Bordal
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Alle seks Volvo Ocean Race-både ligger nu fortøjet i Auckland, sikkert i havn efter mere end 5.000 sømil og 20 døgns sejlads fra Sanya, Kina. Etapesejren blev Groupamas med klar margen, men de andre placeringer var åbne helt til det sidste.

Vel fortjent andenplads

Puma og Ken Read har haft virkelig meget modstand under dette race, og sort uheld har flere gange ramt holdet hårdt. Derfor var der mange der trak et lettelsens suk, da de ukuelige amerikanere holdt distancen og sikrede sig den andenplads, som de har holdt det meste af vejen.

City of Sails

Det helt store drama i Auckland havn blev kampen om tredjepladsen. Auckland er en legendarisk sejlerby - "the city of sails", og atmosfæren betyder noget helt særligt for alle sejlerne. Men for Camper, som jo er bygget op på et fundament bestående af Emirates Team New Zealand, var ankomsten til Auckland selve klimaks på hele turen. Og for publikum i sejlerbyen var det Camper det drejede sig om: Ville de klare tredjepladsen?

Camper slået på målstregen

Telefonica dækkede sikkert af det sidste stykke langs New Zealands østlige kyst - men på vej ind i bugten foran mål mistede de tryk, og slap Camper ind i spillet igen. Afstanden mellem dem var nede på mindre end 300 meter, og de to bommede igen og igen, i en desperat fight for den sidste plads på podiet. "Til sidst løb vi tør for distance", sagde skipper Chris Nicholson på Camper bagefter. Telefonica var halvandet minut foran Camper over mållinjen - efter 20 døgn til søs!

Stolt Sanya-hold

De to sidste pladser gik til Abu Dhabi, og - som ventet - Sanya som lukkede leddet. Men om bord hos Sanya var Mike Sanderson med rette stolt over indsatsen: Holdet var med i feltet, og havde kontakt til de andre det meste af vejen. De kom i mål en god time efter Telefonica - en super præstation med en båd som har vist sig ikke at have det samme fartspotentiale som konkurrenterne.

Groupama samlet toer

Etapen placerer Telefonica på toppen af den samlede resultatliste med 121 point. Nummer to er nu Groupama, efter deres etapesejr, med 103 point. Tre: Camper (98), fire Puma (78), fem Abu Dhabi (53), seks Sanya (22). Inport race i Auckland sejles lørdag 17. marts, og dagen efter starter femte etape til Itajai, Brasilien.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer