fbpx

Vendée Globe: Første båd allerede ude

Inkluder i Newsletter: Ja

Mindre end et døgn efter start lød et brag under Marc Guillemots båd Safran, og krængningen øgede øjeblikkeligt og voldsomt. Franskmanden er i favoritgruppen blandt de tyve skippere, der i lørdags lagde ud fra Les Sables D'Olonne. Under forrige Vendée Globe blev han nummer tre.

Tilbage til start

Guillemot fik stabiliseret situationen, og gik i gang med at søge efter en forklaring. Han kunne konstatere at han havde ramt et eller andet i vandet, og at kølen var beskadiget - og det stod klart at han blev nødt til at returnere til Les Sables d'Olonnes, for at få båden på land og checket grundigere.

Kølen knækket

Her viste det sig at kølen kort og godt var knækket af. Holdet har ingen reservekøl, og Guillemot har derfor været nødt til at udgå af sejladsen. Det er selvfølgelig et meget hårdt slag for hele holdet - men sponsoren Safran bakker fuldt op om beslutningen, og støtter både skipper Guillemot og alle andre implicerede.

Nordlig kurs bedst

Ude på havet fortsætter kapløbet om at nå ud i Atlanterhavet i gunstig position. De første både har passeret Kap Finisterre i løbet af natten, og dem der har valgt en nordlig rute er umiddelbart kommet bedst ud. Men nu venter højtryksvejr og lettere vind, og der vil være flere forskellige ruter at vælge imellem. Det betyder at en ny fase i sejladsen venter. Så langt har det nye, unge stjerneskud Francois Gabart på Macif imponeret - han har ført første fase af sejladsen foran Vincent Riou (PRB) og Armel Le Cléach (Banque Populaire).   

 




Seneste nyheder





Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

World Match Racing Tour

Congressional Cup: Jeppe Borch suverænt fra start - 'leading...

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"

★ Artikel

★ Landstrøm: Ja, jord skal med om bord





Udvalgte artikler *