fbpx

Langfartsskipper: Er du parat til at tage ansvaret?

Related Articles: BÅD 567: Skal momskvitteringen virkelig være om bord?, Spørgeskema: Hvordan forbereder langturssejlere sig, når det gælder sikkerhed?
Inkluder i Newsletter: Ja

Skal du på langtur – så gå i 'mesterlære'.

Flere og flere danske sejlere tager på langtur, men vores sejleruddannelser savner den praktiske del!

Det har Svendborg Sejlerskole sammen med Foreningen Til Langturssejladsens Fremme (FTLF) og jordomsejleren Joakim Quistorff-Refn besluttet sig at lave om på. Derfor udbyder Svendborg Sejlerskole et praktisk kursus for kommende langtursskippere.

”Der er så meget, man ikke kan læse i en bog, som det er rigtig vigtigt at have med sig som skipper. Vi møder mange dygtige sejlere på vores Y3 og Y1 kurser, som hungrer efter at få anvendt al deres viden i praksis, også inden de selv står med hele ansvaret” siger Nicolai Juel Vædele, bestyrelsesformand i Svendborg Sejlerskole til pressen.

Skabe stemningen
Kurset er et intensivt forløb over tre døgn til havs. Kursisterne får praktisk erfaring med at håndtere en stor båd, med store kræfter til søs, om natten, for anker, i vejrskifte, i trafikerede områder, med mandskab og flere døgn i træk. På kurset deler vi alle guldkornene og prøver at skabe stemningen af at være afsted, og være ude, der hvor det kun er os selv og ingen andre til at hjælpe.

”Når man sejler et større skib, som man jo må med en Y3 eksamen, så er det bare et helt andet ansvar, der følger med. Ude i verden har jeg mødt mange sejlere, der var overrasket over hvor stor en opgave, det er, at være leder for en stor besætning på seks til otte sejlere og få det til at fungere godt” siger Joakim Quistorff-Refn skipper på S/Y Nerthus, den tredobbelte jordomsejler, hvor kurserne kommer til at foregå.

”Hos FTLF ser vi et naturligt behov for, at også erfarne sejlere kan høste erfaringerne og guldkornene fra andre, der allerede har været afsted. Det er et af de bærende formål med vores forening. At komme ud på havet og prøve det i praksis er altid et vigtigt supplement til sine teoretiske færdigheder.” slutter Jens Almdal uddannelsesansvarlig i foreningen.

Kurset udbydes i første omgang en gang i foråret og en gang i efteråret. Vi ser et stort potentiale og forventer at opskalere de kommende år, når det nye koncept er blevet mere kendt og udbredt.

Læs mere om kurset, samt tilmelding her.




Seneste nyheder

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

Sjovt koncept bag Venø Rundt






Kort nyt

Dykkerklub er nu på jagt efter en båd

★ Test af sejlbåde

★ Sun Fast 30 OD - lille båd - kæmpe potentiale

Kapsejlads

Sjovt koncept bag Venø Rundt

Kort nyt

Anholts nye redningsbåd sejler stadig ikke 

Kapsejlads

YES - Dansk Nacra 17 klar til OL

OL

Øv - ingen dansk 'kvinde-bræt' ved OL

Kort nyt

Træskibenes sammenslutning inviterer til Pinsestævne

Kapsejlads

Så skal Lillebælts 2Star Mester findes igen

Kort nyt

EU har netop stemt for en "Havets Parisaftale"





Udvalgte artikler *