Sejlsportsmæssigt kommer briten Ben Ainslie fra en anden planet, og bliver meget svært at slå til OL. Foto: Søren Øverup

Ainslie viser skræmmende styrke

17-05-2012 19:08 Trine Søe17-05-2012 17:08 - Søren Øverup
Kilde:
Vurderer artiklen
Del artiklen

Det er skrevet før, men jeg gør det endnu engang. Ainslie er urørlig, og sejler i en verden for sig selv, beklager.

Vi fulgte dagens sejladser på live tracking, og ingen tvivl, det er mega tæt i toppen, og ganske få sekunder skilte fem både i dagens anden sejlads. Inden for to sekunder kom fem både i mål, så der er ikke langt fra en flot placering til en jævn en af slagsen.

Med en serie på hele syv førstepladser og to tredje ud af ni, så er der ikke noget at sige til manden er KÆMPE favorit til OL som afvikles i farvandet ud for Weymouth til august.

Det er et farvand som minder ganske meget om Falmouth, hvor Gold Cup netop er afviklet. Springende varieret luft, i forskellig styrke lige fra løjt til hård vind, ja så skal man altså kunne beherske det hele, hvilket Ben Ainslie unægtelig gør. Og når vinddrejningen kommer, ja så er han gud hjælpe mig også på den rigtige side af det. Og som om det ikke var nok med én, ja så har briterne hele tre fænomenale Finn jolle sejlere.

Tune-uppen blev vundet af en anden brite, Giles Scott. Han kunne ikke sejle Gold Cup men så havde de jo også lige Ed Wright, som ender to'er her til Gold Cup. Godt der kun er én brite med til OL!  

Skal vi tage de positive briller på, ja så har vores egen Jonas Høgh Christensen altså sejlet en super Gold Cup, og bevist at han er ved at finde formen. Jonas kan være med helt fremme hvor det er sjovt, og sejle med om medaljerne. Lige nu tegner det til en VM bronze, inden medal race, men det er tæt og alt kan ske da der gives dobbelt point i medal race. Jonas har otte point ned til fjerde pladsen.

Tre bronze på to uger

Hvis det lykkes Jonas i morgen at hive bronze medaljen hjem, ja så har dansk sejlsport vundet hele tre bronze medaljer i OL klasser inden for de seneste to uger, og elitechef Thomas Jacobsen må gå rundt og juble. Det er rigtig flot, og det ser ud til de danske sejlere er ved at finde rytmen og top- formen i super timing, her hvor der kun er 2½ måned til det går løs til OL.

470W også klar

Og som prikken over iet, ja så er Henriette Koch og Lene Sommer så tæt på at kvalificerer deres 470'er til OL som muligt. En femte i dagens sejlads bringer Koch/Sommer op på en samlet sjette plads, og stadig bedst af de ikke-kvalificerede nationer, så Dansk Sejlunion kan stille med et af de stærkeste hold til OL i mange år. Så vidt jeg lige kan overskue er det kun RS:X kvinder vi ikke stiller op i, imponerende.

I vores trykte udgave af Bådmagasinet som udkommer i slutningen af juni kan du finde det helt store overblik over OL holdet, og hvornår hvad skal sejles.

Udvalgte varer til vores abonnementer

135

Udvalgte artikler til salg - gratis for abonnenter under Mit Bådmagasin

140
Denne hjemmeside bruger cookies til trafikmåling og optimering af indhold
Jeg accepterer