Mandskabet på Groupama satsede alt - både båd og mandskab holdt, og nu er pokalen halvvejs hjemme. Foto: Paul Todd/Volvo Ocean Race

Drømmesejr til Groupama

Meget tyder på at det var afgørelsen af Volvo Ocean Race 2011-12 der faldt, når Groupama sejlede triumferende ind til et jublende hjemmepublikum i Lorient. De fører nu med 23 point, og med kun én etape (og to inport race) tilbage, bliver det svært for Puma og Camper. Se crazy film!

15-06-2012 19:45 - Øyvind Bordal

Resultat, etapen Lissabon-Lorient (næst sidste etape): 1, Groupama. 2, Camper. 3, Puma. 4. Abu Dhabi. Femte- og sjettepladsen går til Telefonica eller Sanya, begge stadig på havet her fredag aften.

Afgørende etape?

Flere af de mere erfarne Volvo Ocean Race-kendere nikkede mod de forsvindende VO70'ere, da de forlod Lissabon og sagde: "Nu afgøres dette Volvo Ocean Race. Dette bliver den afgørende etape". Og meget tyder på at det blev netop sådan, selv om intet er afgjort før den fede dame synger, eller hvordan det nu er. Især risikoen for havari er stadig til stede, og de 23 point kan hurtig blive ædt op, hvis Groupama må udgå af sidste etape til Galway. 

"Two hands..."

Men ellers er det svært at få øje på hvad som skal stoppe franskmændene. "I am waiting to have two hands on the trophy", sagde Franck Cammas da han kom i land, med sit meget karakteristiske fransk-engelsk.

Read: "Bittersød følelse"

Ken Read, som med sit Puma-team har været virkelig velsejlende i den sidste del af racet, og som har været en meget reel kandidat til sejren, kom altså ind som nummer tre, slået af Camper på det sidste, afgørende stræk. "Det er bittersød følelse" sagde han. "Fint at være på podiet igen, men jeg kan ikke lade være med at tænke at sejren i dette Volvo Ocean Race netop gled ud af hænderne på os. Jeg håber jeg tager fejl, og vi vil ikke sige endnu at er en kamp om andenpladsen...men nu bliver det meget svært at vinde".

50 knob og pedalen i bund

Camper fik altså andenpladsen på etapen, efter at Puma lavede en dyr taktisk fejl i spurten. "Vi blev ved med at trykke den af, selv om det blæste 50 knob. Det var et kick, men meget, meget hårdt, og svært at klare i mere end 48 timer", sagde rorsmand Rob Salthouse.

Se film her!

Abi Dhabi kom ind til Lorient som nummer fire, og her fredag aften er Telefonica og Sanya stadig på havet. Hvem af dem som når først i havn er usikkert, men den store betydning får det næppe. Og jo, her til sidst:  I skal lige se hvor brutalt det går til, når en VO70 sejles i rigtig hårdt vejr - selv verdens bedste storbåd-sejlere kan ikke kontrollere bæstet. Check lige filmen her fra Camper, hvor skipper Chris Nicholson bliver blæst væk fra roret...

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

1 Kommentarer

#1 - Sendt d. 06-19-2012 - Kl. 12:47 af Søren
Vildt! Tak for de gode artikler og videoer, mere film :)
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Topdanmark - Bådforsikring til fast lav pris
Djurs Polstring Nyt til din båd.
Suzuki - Påhængsmotorer