Afgørende situation ved bundmærket - Groupama etablerer en føring de aldrig mister. Foto: Øyvind Bordal

Groupama rykker frem

Groupama gennemførte et næsten perfekt Inport Race i dag, da de vandt i Lissabon. Telefonica havde omvendt den værst tænkelige dag. Under fantastiske forhold på Rio Tejo blev Volvo Ocean Race endnu mere spændende...

09-06-2012 17:29 - Øyvind Bordal

Sejlsport bliver ikke bedre – det var indtrykket efter lørdagens Inport Race i Lisboa. Frisk vind, sol, og tætte kampe bådene imellem, på begge sider af broen over Tejofloden – en bro som i parentes bemærket er bygget af de samme folk som byggede Golden Gate Bridge i San Francisco. Broen ligner også Golden Gate til forveksling, og for alle fotograferne dannede den et fantastisk bagtæppe for de seks VO70'ere.

Perfekt sejlads af Groupama

Groupama var båden alle ville lægge bag sig – alligevel lykkedes det netop Groupama at stikke af fra start, tæt fulgt af Puma. Strømmen gik mod vinden, så feltet delte sig hurtigt i to, en gruppe på hver side af floden. Groupama lykkedes med et nødskrig at runde bundmærket først, og derfra gjorde de ingen fejl: God fart, tæt, konservativ dækning af netop de konkurrenter som ligger nærmest pointmæssigt – og kompetent boathandling og manøvre hele vejen igennem.

 DSC0113-web

Medstrøm på kryds, Groupama dækker konkurrenterne til læ. Foto: Øyvind Bordal

Dyr fejl for Abu Dhabi

Bag Groupama skiftede placeringerne hyppigt; Abu Dhabi var længe nummer to, men på den sidste, meget korte læns gik de midt i floden, mod strømmen. Det tillod Puma og Camper at snige sig forbi på indersiden. Rækkefølgen i mål blev Groupama, Puma, Camper, Abu Dhabi, Sanya – og til sidst Telefonica.

Spansk mareridt

De stakkels Spanske sejlere havde et mareridt af en sejlads, med massive problemer i manøverne. Det kulminerede med at trække våd med spileren stort set hele den sidste læns – og på scoreboardet efter sejladsen er de nu i rykket fem point baglæns i forhold til den førende Groupama. Groupama først og Telefonica sidst – det var det værst tænkelige resultat for Iker Martinez & Co.

Endnu mere åbent

Efter dagens Inport Race fører Groupama med 189 point. Telefonica er stadig toer med 181 point, men er nu truet bagfra af Puma med 176 point. Camper er også rykket nærmere toppen, de har nu 166 point. Dermed er udfaldet af Volvo Ocean Race 2011-12 mere åbent end nogensinde.

 DSC0026-web-small

Puma ud fra start - efter dagens Inport Race er amerikanerne nærmere sejren end nogensinde før i racet. Dette er holdet, Bådmagasinet tippede som overall-vinder, inden start i Alicante. Foto: Øyvind Bordal

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Gnisten Marine
Hals Bådcenter
X-Yacht