Sikkerheden forbedres ombord på mindre passagerfartøjer

24-10-2012 14:41 - Redaktionen

Søfartsstyrelsen har pr. 1. oktober 2013 iværksat nye gældende regler for sikkerhed i mindre passagerfartøjer, efter den tragiske ulykke med dragebåd sidste år. Det er pr. 1. oktober vedtaget, at alle fartøjer med dimensionstal over 20 og en længde på under 15m, der medtager op til 12 passagerer skal have specifikt redningsudstyr ombord, der kan hjælpe til at sikre en hurtig redning ved ulykker til søs.

De nye regler er gældende for alle fartøjstyper, der sejler med passagerer, herunder skolebåde, event speedbåde, servicebåde m.m.

De små fartøjer skal udover redningsmidler, der allerede benyttes i andre maritime sektorer også medbringe en AIS SART ombord. AIS SART er nyt i disse sammenhæng og er først for nyligt blevet anerkendt og godkendt som "SOLAS" nødsender. Fordelen ved brug af AIS SART er præcisionen på den nødstedtes position samt den kendsgerning at flere og flere er i stand til at modtage disse nødmeldinger på deres AIS udstyr. Da alle erhvervs fartøjer og efterhånden også mange lystbåde i dag har AIS modtager ombord, bliver sandsynligheden for at ulykker bliver opdaget kraftigt forøget i forhold til tidligere brug af nødsendere, der arbejdede på frekvenser, som kun specielle dertil egnede modtagere kunne opfange. Sikkerhedsbevidste allerede i et par år kunnet anskaffe sig en AIS SART nødsender fra Kannad Marine, der i Danmark distribueres af ScanMarine DK i Kastrup.

lala

ScanMarine DK leverer AIS SART klar til brug i redningsflåder, redningsbåde og skibe inkl. monteringsstang og flydende ”grab bag” og kan også levere en ”lillesøster” til AIS SART nemlig den prisvindende SafeLink R10, der kan monteres i en redningsvest som personlig SART nødsender. Kannad Marine AIS nødsendere har gjort det muligt, enkelt og økonomisk, at sikre sig muligheden for hurtigere redning til søs, til priser, startende allerede ved kr. 1916,- eks. moms.
For yderligere info henvises til mail: Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. eller telefon: +45 8194 9820

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Fribord- Udstyr til dig og din båd
M-center
Risbjerg