Der er blevet trænet seriøst op til OL, pigerne har fået hjælp af drengene.

Toppen af dansk Match Race i samarbejde op til OL

Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov skal i næste uge repræsentere
Danmark til OL i Match Race. I træningen op til legene har pigerne samarbejdet med de bedste indenfor dansk Match Race.

24-07-2012 14:45 - Trine Søe

Der har næsten dagligt været muligt at syne to Elliotts ud for Skovshoved havn, hvor de danske Match Race OL sejlere har trænet inden afgang til England. I den ene båd sad Lotte Meldgaard, Susanne Boidin og Tina Gramkov. De er i skarp OL-træning. I den anden båd sad resultatet af tre samarbejdende teams; Team Sehested/TRE-FOR, Team Aschenbrenner/TRIFORK og Team Boidin/SAIL RACING.

Gyldent samarbejde

Match Race Centeret i Kongelig Dansk Yachtklub har været kendt for at have dygtige sejlere, der hjalp hinanden til tops. En tendens der er ved at vågne op igen. De tre ovenfor nævnte unge danske Match Race teams, der har trænet med OL-pigerne, har et sundt samarbejde, der styrker niveauet. Samarbejdet kan sammenlignes med de danske 49'eres, der endte med OL-guld i 2008. De træner sammen, videndeler og udnytter hinandens besætningskapacitet.

"Vi er meget glade for, at drengene har trænet med os i tiden op til OL. De har givet os god modstand og vi har kunnet udvikle os til og med sidste træningsdag", udtaler Susanne Boidin. Som tak inviterede pigerne alle drengene i biografen for at se den nye Batman film.

Dygtige trænere

Match Race pigerne har haft god feedback af Danmarks bedst placerede skipper på ranglisten
Mads Ebler, som de seneste måneder løbende har trænet pigerne. Martin Boidin, der bliver pigernes træner under OL, har ligeledes brugt hverdagstræningen for at komme ind i rutinerne før OL.

Næste stop OL

I dag rejser Lotte, Susanne, Tina og træner Martin til Weymouth, som er den Olympiske Sejlsportsby. Teamet har dermed nogle dage til at falde til i deres Olympiske hjem, træne og tage til åbningsceremonien. Den 29. juli vil Match Race pigerne have deres første start, og de sejler indledende runder til den 4. august.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

3 Kommentarer

#1 - Sendt d. 07-25-2012 - Kl. 16:04 af Charlie
Der er masser godt, ungt matchrace talent - også på ovenstående billede. Jeg er sikker på, at de har været gode træningspartnere på et tilstrækkeligt højt niveau. Men når det kommer til at være TRÆNER, kræves der helt andre kompetencer. Man skal ikke bare være dygtig sejler. Man skal kunne overskue hele det mentale aspekt, kunne bakke op, udstråle erfaring og kende spillet til fingrespidserne. Det er kompleks gerning, der ikke behøver blive beskrevet til fulde her.

Derfor! Kunne man ikke have hyret en træner med lidt mere erfaring til at tage med til London? Vi har i Danmark mange eksperter, der i flere år har været blandt de bedste i verden: Jes Gram-Hansen, Jesper Radich, Jesper Bank, Peter Wibroe osv. osv. og ikke mindst en lang række af deres gaster, der har været mere eller mindre professionelle sejlere og trænere igennem en årrække.

Hvordan kan man tage til OL med en træner, der selv sejler godt, men aldrig har været i nærheden af at træne nogle på det niveau eller i øvrigt selv sejle på det niveau? Dansk Sejlunion fattes professionalisme (hvilket sikkert skyldes pengemangel).
#2 - Sendt d. 07-25-2012 - Kl. 16:09 af Charlie
I skal selvfølgelig stadig ønskes held og lykke i London alle fire!
#3 - Sendt d. 07-29-2012 - Kl. 00:10 af Mads
Ja her fra sidelinjen virker det ikke specielt professionelt at hyre en OL-træner uden særlig trænererfaring. Utroligt Dansk Sejlunion går med til det. Men han er jo nok billig;-)
 

Julegave 330x275

 
 

300

 
 
  

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Topdanmark - Bådforsikring til fast lav pris
Kronborg Marine Bådsalg
NEILPRYDE SAILS