Den nye Hanse 385 sætter en ny milepæl for stor bredde agter, men hvad betyder det for sejlegenskaberne? Foto: Henrik Hansen.

Der er fut i Hanse 385's brede bag

Bådmagasinet har testet Hanse 385, der kan ses på Både i Bella i næste måned. Læs testen her på baadmagasinet.dk.

20-01-2012 10:57 - Henrik Hansen

Vi har aldrig ses et mere rummeligt cockpit i en 37 fods båd, for trods navnet er nyheden "blot" 37 fod og den erstatter da også værftets velsejlende og succesfulde 370-serie. Den var værftets første båd med verdensberømte judel/vrolijk design ved roret på tegnebordet, og der er bygget over 1000 både i denne serie.

Testet i berømt farvand
Det var derfor en vigtig arv, den nye 385er skulle indfri, da vi krydsede ud mod berømte The Solent fra Hamble Point Marina syd for Southampton. Det var derfor med spænding vi satte sejl og halede hjem på en båd, hvor bredden er trukket med helt ud agter.

Forbehold over bord
Hanse 385 fejede dog hurtigt alle vores forbehold over bord. Den viste sig som en sjov, meget pålidelig og harmonisk båd, der er meget letdrevet og overraskende kursstabil.

Testbåden balancerede fint på roret med sine opgraderede North Sails, der var radialskårne i strækstabil Norlam sejldug, med et lille rortryk, der gjorde det muligt at styre alene på følelsen med båden.

Læs hele testen om vores testtur med Hanse 385 i januar-nummeret af Bådmagasinet, der er på gaden nu.

Læs testen som webabonnent med det samme
Er du Bådmagasinet webabonnent kan testen læses her på baadmagasinet.dk. Læs mere om abonnementsmulighederne her.
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

First Marine Lystfartøjsforsikring
Bluebay marine
YachtBroker