Gunvør XL er nu halvvejs og fører stadig sit løb. En 12. plads bliver det til blandt cruisingbådene. Foto: worldcruising.com/arc.

ARC-rapport: Så er vi halvvejs

Besætningen om bord på X-55'eren Gunvør XL går efter at forbedre resultatet inden ankomst til St. Lucia, fortæller Mads Christensen. De seneste dage har stået på stjerneskud, spilerreparation og det sædvanlige arbejde om bord.

28-11-2011 11:20 - Mads Christensen

I dag, søndag, er dagen, hvor vi er nået halvvejs. Vi har 1350 sømil tilbage til St. Lucia, som vi forhåbentligt når på en uge.

Som jeg husker det fra 2 år siden går den sidste uge meget hurtigere end den første. En af grundene er, at de første 3-4 dage altid er svære, og det tager tid at finde ind i rytmen og vagtskemaet. Og det at komme ned i passatbæltet er nemmere sejlads både med vind og bølger.

En anden ting som jeg også husker, er at det er nemt at kigge på et kort, globus eller atlas og se hvor stort dette hav er, men man skal prøve at sejle 8-10 knob 7 dage i træk og så være halvvejs for at forstå at det er meget stort…

Sejler mere aggressivt
Vi har fået repareret en spiler, så nu har 2 spilere at vælge imellem så vi er begyndt at sejle mere aggressivt. Vores reparation tog 3 mand 7 timer og vi har brugt omkring 100 meter dacron tape - det vil sige alt hvad vi har om bord så nu skal det holde til mål.

Lige nu fører vi vores løb, men det er meget tæt med en Hanse 54. Overalt af de næsten 200 både er vi nummer 12 og det har vi planer om at forbedre, da det ser ud som om vi mere vind end de fleste.

Masser af stjerneskud og ønsker
De sidste nætter har der været så mange stjerneskud at ønskerne er gået fra at vinde i lotto til en kop kaffe eller en lakrids.

Vi har i dag sat urene en time tilbage som vi skal gøre 4 gange undervejs, da vi sejler igennem 4 tidszoner på vejen over.

Grejet masseres
Vi går hele tiden og kigger tov, rig og sejl igennem for mekanisk slid som er stor på en sejlads som denne. Blandt andet slækker eller hiver vi faldene 5-10 cm et par gange om dagen så de ikke bliver slidt samme sted.

Heldigvis har vi været forskånet fra uheld de sidste par dage og håber det varer ved turen ud.

Mere herfra senere.

MVH

Mads Christensen

worldcruising.com/arc

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

0 Kommentarer

  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Kolding Marinecenter - 1.300 kvm med bådudstyr
Skovgaard-Mortensen Yacht Bureau
Engstrøm Biler og Både