En million til ny juniorkølbåd

TORM Fonden har afsat en million kroner til en ny dansk juniorkølbåd. Unge sejlere prøvesejler nu flere både, og Dansk Sejlunion vil lytte til dem. Tre kandidater slås om status som den nye juniorkølbåd.

06-08-2012 15:15 - Trine Søe

Dansk Sejlunion vil pege på en sportsorienteret, lille kølbåd, som skal være et defineret alternativ for alle de unge sejlere, der ellers vokser ud af jolleklasserne - og derefter forsvinder ud af sejlsporten. Projektet er inspireret af den støtte, som tidligere er givet til indkøb af RS-Feva-joller. Målgruppen for projektet er bred, og omfatter sejlere helt fra 13-årsalderen. I praksis vil de første 20 både der bestilles, få en reduktion i købsprisen svarende til ca. 50.000 kroner.

Valget træffes i efteråret

Der er tre kandidater er: Open 5,70, CB66 og Seascape 18. Det endelige valg sker i efteråret på basis af tilbagemeldinger fra ungdomssejlere, der har prøvesejlet alle tre både.

Det er ikke nødvendigvis kapsejlads der er det mest centrale – hvis tilbagemeldingerne fra de kommende brugere går i retning af mere turorienterede aktiviteter, vil der blive lagt vægt på det, når valget af bådtype skal træffes.

Planende, trailbare både

Alle tre kandidater er sportsbåde, der kan plane forholdsvis nemt. De er udstyret med bovspryd, gennaker, og har et lille rum under dæk, med plads til opbevaring af tøj, mad og drikke og andet udstyr.

Alle tre "finalister" er trailbare. Mandskabsstørrelsen er fleksibel, tre personer er som regel optimalt under kapsejlads.

Læs mere

I det seneste udgave af Bådmagasinet sætter vi fokus på de tre forskellige kandidater, der dyster om at opnå titlen som juniorkølbåd, og dermed tilskuddet fra TORM Fonden på 50.000 kroner.

Køb artiklen - Læs artiklen "En million til ny ungdomsbåd". Køb artiklen og få den som PDF fil - lige til at læse med det samme.

Køb online udgave - Du kan læse Bådmagasinet, hvorfra i verden du har lyst, det eneste det kræver er en computer og en internetforbindelse.

Køb iPad magasin - Læs Bådmagasinet på din iPad. iPad magasinet downloades som pdf, der kan gemmes i iBooks app'en på din iPad.

Er du abonnent, logger du naturligvis bare ind her og læser artiklen, hvis ikke du lige har dit Bådmagasinet ved hånden.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

6 Kommentarer

#1 - Sendt d. 08-06-2012 - Kl. 17:59 af Hvorfor ikke Elliot?
Så vidt jeg ved er match race for kvinder til OL slut efter 2012, hvilket må betyde at der må ligge en masse af disse både til salg rundt omkring i verden. Det kunne være en billig båd, som har bevist at den er fint egnet til kapsejlads, så hvorfor ikke have den med på listen?
#2 - Sendt d. 08-06-2012 - Kl. 19:27 af Jens Kristian Andersen
Så vidt jeg ved kan man ikke sove i den, men det er en etableret international klasse og den har nogenlunde samme størrelse som de angivne både.

En Laser SB3.

Som også kan købes brugt, og trailes bag en rimeligt almindelig bil.

Sejler selv seniorbåd, kan jeg forstå :-)
#3 - Sendt d. 08-06-2012 - Kl. 20:29 af Martin H
Hvad, skulle det ikke være en Open 5.70 eller Open 6,50 , og ikke den nævnte Open 7,50
#4 - Sendt d. 08-06-2012 - Kl. 21:10 af Jørgen
Tro mig sejlunionen har 2 sks 1 og kdy 1 alle er til afhentning og bådene egner sig ikke til ungdomsarbejde.
#5 - Sendt d. 08-07-2012 - Kl. 09:35 af Webredaktør Trine Søe
Hej Martin

Du har da fuldstændig ret - det er en open 5.70...

Trine
#6 - Sendt d. 08-07-2012 - Kl. 10:18 af Holger K
Det er et godt træk, så må vi håbe at de unge så finder den rigtige båd. Det med at overtage gamle både som har sejlet masser af stævner er ikke altid optimalt idet der skal bruges rigtig mange penge på forbedringer og reperationer.

HK
 

Julegave 330x275

 
 

300x250

 

300

 
 
 



 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Green Sails
Herning Trailer- & Bådcenter - Hos os finder du alt på et sted!
Aalborg Yachtbureau