Nogle ”møg” sager!

Siden det tidlige forår har der ligget sager i Dansk Sejlunions Ordensudvalg og DIFs appeludvalg. Sagerne omhandler forskellige anklager fra fam. Lier og Hellerup Sejlklub mod Sandeep Sander og Sailing Danmark, Dansk Ynglinge Klub, samt et par af sejlsportens udøvere.

14-06-2012 12:00 - Søren Øverup

Det er ikke med min bedste vilje, at vi på redaktionen må bruge tiden på dette her, men udover vores ret, så er det simpelthen vores pligt som ansvarligt og ikke mindst troværdigt medie at få afdækket sagerne.

Kort fortalt

Ganske kort fortalt handler det om gennemskuelighed, økonomiske dispositioner, anklager om fysisk overgreb, nepotisme, økonomiske fordele ved det frivillige arbejde, manglende kommunikation, mobning og andre overgreb.

Samtidig stiller Hellerup Sejlklub spørgsmålstegn ved de økonomiske tal, disponering og gennemsigtighed – eller mangel på samme, som Sailing Danmark fremlægger i deres foreningsregnskab, og endvidere anklages Jørgen Ring for fysisk overgreb mod Lucas Lier i Sydney, hvor VM i Yngling blev afviklet.

Den 27. februar blev der indsendt klager fra Lucas Lier, Meta Lier og Hellerup Sejlklub mod Sailing Denmark, Sandeep Sander, Dansk Yngling Klub, Mikkel Winston og Jørgen Ring i forbindelse med Yngling VM i Sydney. Den 17. april 2012 afsagde ordensudvalget en delkendelse om, at man ikke kunne behandle sagen mod Sailing Denmark og Sandeep Sander, da Sailing Denmark ikke hører under Dansk Sejlunion. Den afgørelse er så blevet appelleret til DIFs Appeludvalg af Meta Lier og Hellerup Sejlklub den 17. maj 2012.

Ting tager tid

Ordentlig research tager tid, og det er, hvad jeg har bedt om at få leveret i disse sager. Det er bestemt ikke sager, som dansk sejlsport har brug for lige nu, og dele af sagerne er da også forsøgt bilagt ved almen dialog og forlig. Desværre lykkedes det ikke!

Nu kan vi ikke selv bestemme, hvornår sådan type sager dukker op. Nu er de her altså, så i nærmeste fremtid kan du forvente artikler her på baadmagasinet.dk, der omhandler disse sager! Bådmagasinet har tidligere været sponsor for Sailing Danmark, men jeg har grundet sagerne i Dansk Sejlunion og DIF valgt at sætte samarbejdet på standby, og Bådmagasinet er således ikke længere sponsor.

Har du information?

Grundet sagernes kompleksitet, og det at de endnu ikke er afgjort i diverse instanser, har jeg valgt at udelade kommentarfeltet til artiklerne. Ønsker du, eller sidder du inde med information, som du mener, bør komme frem, kan du sende en mail på Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. – alle henvendelser vil naturligvis blive behandlet med respekt og med kildebeskyttelse.
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Gnisten Marine
Herning Trailer- & Bådcenter - Hos os finder du alt på et sted!
Reese Marin  40 år med både - dit sikre valg !