Over 1.000 sejlere var mødt frem til skippermødet kl. 13.00 hvor meldingen kom: Palby Fyn Cup 2012 aflyst. Foto: Søren Øverup via CoverItLive

Palby Fyn Cup: Historisk aflysning

Det var en tung beslutning for stævneleder Poul Erik Nielsen, men han var ikke i tvivl. Det er første gang en Palby Fyn Cup aflyses. Vindstyrken og især vindretningen driller.

01-06-2012 13:04 - Søren Øverup

De seneste tre år har det blæst, men ikke så meget som i dag, hvor vinden – og især vindretningen driller! Vi var tidligere på dagen, sammen med vejr-profeten Anders Brandt fra TV2 vejret, ude på molerne for at måle, og her viste en håndholdt måler mellem 16 og 18 sekundmeter, og så endda i relativ lav højde. "Flere sejlere målte over 20 meter i toppen af masten, og hele vejrsystemet som skulle bringe lidt mindre luft med sig – har skubbet sig i den "dårlige" retning, så den løje vind kommer først senere, måske først i aften", udtalte Anders Brandt til Bådmagasinet

Umulige arbejdsforhold

De sejlere vi har talt med her på havnen har fuld forståelse for stævnelederens beslutning. "Ét er jo bådene der skal rundt, men vi skal jo også kunne sende dem af sted, og det er simpelthen ikke muligt – og slet ikke forsvarligt at lade dommerbåden, og diverse følge både kæmpe i de enorme bølger, der lige nu er uden for Bogense", udtaler Poul Erik Nielsen til Bådmagasinet.

Skriv en kommentar

Alle vores læsere kan frit deltage i debatten.
Husk at holde en god, sober tone.
Læs mere om vore retningslinier her >>
Captcha plugin for Joomla from Outsource Online
 

8 Kommentarer

#1 - Sendt d. 06-01-2012 - Kl. 15:07 af Peter Braun
Det lyder til at være den korrekte beslutning ... og begrundelsen i sikkerheden for officials er forståelig (da det jo er sejlerne der altid selv vælger om de vil deltage).

Jeg ved ikke om det er for at kaste mere 'grus i maskinen' at der på forsiden af stævnets website står:

"Sejladsen er afblæst på grund af vejrforholdene
Når sejlerne aflevere deres deltagernummer får de erindringsgrus, og deltager i lodtrækningen ..."
#2 - Sendt d. 06-01-2012 - Kl. 17:35 af Henrik Reese
God og voksen beslutning....vi er pt. på Tysklands største flyende bådudstilling med 3 Marex både i Neustadt og er ved at blæse væk.
  

Tilmeld nyhedbrev

 

onlineabo

 

printabo

 
 
 

Udvalgte varer til vores abonnementer

 
 
 

dit link til bådbranchen

Kronborg Marine Bådsalg
Kolding Marinecenter - 1.300 kvm med bådudstyr
X-Yacht